Cendol vegyes gyümölcsökkel, friss gyümölcsök és jégkockák kókusztejes alapban

Cendol vegyes gyümölcsökkel

A Cendol egy népszerű dél-ázsiai ital és desszert, amelyet friss gyümölcsökkel és kókusztejjel készítenek. A recept többféle változattal rendelkezik, de a közös jellemzőjük, hogy hűsítő és frissítő hatásúak. A cendol a meleg éghajlatokon különösen népszerű, és gyakran fogyasztják esős évszakokban, amikor a hűsítő édességek igazán üdítőek. A vegyes gyümölcsökkel készült változat extra frissességet ad, és különlegessé teszi ezt az édességet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cendol tészta
300 ml Kókusztej
1 db Friss mangó
100 g Friss eper
100 g Friss ananász
200 g Fagyasztott jégkockák
2 ek. Pálmacukor
1 db Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cendol tésztát forró vízben főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd öblítsd le hideg vízzel és tedd félre.

    A cendol tészta készítésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert a tészta túlságosan lágy lehet.

    2

    A mangót hámozd meg, és vágd kis kockákra. Az epret és ananászt is vágd apróbb darabokra.

    A friss gyümölcsök frissessége és édes íze teszi különlegessé ezt az ételt. A mangót ne túl éretten válaszd, hogy friss ízű legyen.

    3

    A pálmacukrot oldd fel egy kis vízben, majd öntsd hozzá a kókusztejet. Forrald fel, majd hagyd hűlni.

    A pálmacukor gazdag karamellás ízt ad az italnak. Ha nem találsz pálmacukrot, használhatsz barna cukrot is.

    4

    A lime levét facsard ki, majd add a kókusztejhez, hogy egy frissítő citrusos ízt adj a cendolnak.

    A lime friss savassága egyensúlyba hozza az édességet és gazdagítja a cendol ízét.

    5

    A pohárba először tedd a cendol tésztát, majd rétegezd rá a friss gyümölcsöket. Tedd a poharat a fagyasztott jégkockákra, és öntsd rá a kókusztejes pálmacukros keveréket.

    A jégkockák segítenek abban, hogy az ital hűs és frissítő legyen.

    6

    Tálald az elkészült cendolt egy szívószállal, és élvezd a friss gyümölcsök és kókusztej krémes ízét.