A fekete szezámmag olaj egy intenzív ízű, sötét színű növényi olaj, amelyet pörkölt fekete szezámmagból sajtolnak. Az ázsiai konyha egyik alapvető alkotóeleme, különösen a koreai, kínai és japán receptekben játszik kulcsszerepet. Erőteljes, diós aromája és gazdag színvilága miatt ízfokozóként és étvágygerjesztőként is használatos.
Nemcsak kulináris értéke jelentős, hanem egészségügyi szempontból is kiemelkedő. A fekete szezámmag olaj gazdag antioxidánsokban, E-vitaminban, valamint omega-6 zsírsavakban és lignánokban, amelyek segítenek a szervezet sejtjeinek védelmében.
A fekete szezámmag olajat főként ízesítésre használják, nem ajánlott magas hőfokon való sütésre. Pácolás, dresszingek, tésztaételek, levesek, wokos fogások és saláták kiváló aromája lehet. Már néhány csepp is elég ahhoz, hogy gazdagabb ízvilágot adjon az ételnek.
Ha egy karakteres, mégis egészséges növényi olajat keresel, a fekete szezámmag olaj tökéletes választás. Kis mennyiségben is gazdag, diós aromát biztosít, miközben jótékony hatással lehet szervezetedre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.