A shiitake gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A shiitake gomba intenzív ízű, érdemes szeletelni, hogy egyenletesen átsüljön.
A yuba-t (szójatej bőrét) nedvesítsd meg egy kevés vízzel, majd tedd félre.
A yuba-t frissen is használhatod, de ha száraz formában találod, érdemes egy kicsit áztatni, hogy rugalmasabb legyen.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
A szezámmagolaj egy gazdag, aromás ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a gombák ízét.
Add hozzá a shiitake gombát, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
Ne keverd túl a gombát, mert így jobban megőrzi az ízét és textúráját.
Öntsd hozzá a vizet, a soy sauce-t, és reszelj hozzá friss gyömbért. Főzd 5-10 percig.
A soy sauce és a gyömbér friss íze harmonikusan illeszkedik a gombákhoz.
A végén add hozzá a nedvesített yuba-t és keverd össze. Főzd további 5 percig, hogy a yuba felszívja a fűszeres levet.
A yuba különleges állagot ad az ételnek, ami finoman összeolvad a gombákkal és a szószokkal.
Tálald a kész ételt zöldhagymával megszórva.
A friss zöldhagyma ízesíti és színesíti az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.