Yuba és shiitake gombás étel, szójaszósszal és friss zöldhagymával tálalva.

Yuba és shiitake gombával

A Yuba és shiitake gombával egy hagyományos japán étel, amely gazdag umami ízekkel rendelkezik, és tökéletesen illeszkedik a könnyed vegetáriánus fogások közé. A yuba, vagyis szójatej bőre, az ételben különleges textúrát ad, míg a shiitake gomba mély, földes ízt kölcsönöz az ételnek. Ez a recept a japán konyha klasszikusa, amely egyszerre tápláló és egészséges, miközben igazi kulináris élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Yuba
150 g Shiitake gomba
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Soy sauce
1 ek. Szezámmagolaj
1 tk. Friss gyömbér
250 ml Víz
2 szál Zöldhagyma
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiitake gombát tisztítsd meg, és szeleteld fel. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A shiitake gomba intenzív ízű, érdemes szeletelni, hogy egyenletesen átsüljön.

    2

    A yuba-t (szójatej bőrét) nedvesítsd meg egy kevés vízzel, majd tedd félre.

    A yuba-t frissen is használhatod, de ha száraz formában találod, érdemes egy kicsit áztatni, hogy rugalmasabb legyen.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A szezámmagolaj egy gazdag, aromás ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a gombák ízét.

    4

    Add hozzá a shiitake gombát, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Ne keverd túl a gombát, mert így jobban megőrzi az ízét és textúráját.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, a soy sauce-t, és reszelj hozzá friss gyömbért. Főzd 5-10 percig.

    A soy sauce és a gyömbér friss íze harmonikusan illeszkedik a gombákhoz.

    6

    A végén add hozzá a nedvesített yuba-t és keverd össze. Főzd további 5 percig, hogy a yuba felszívja a fűszeres levet.

    A yuba különleges állagot ad az ételnek, ami finoman összeolvad a gombákkal és a szószokkal.

    7

    Tálald a kész ételt zöldhagymával megszórva.

    A friss zöldhagyma ízesíti és színesíti az ételt.