A marhahúst öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra. A húsokat egy nagyobb fazékban, vízben főzd, amíg megpuhulnak, körülbelül 1-1,5 órán át.
A hús főzése során néha le kell szedni a habot, hogy tiszta levest kapjunk.
A fokhagymát apróra vágd, majd a szezámmagolajban enyhén pirítsd meg, hogy kioldódjon az illatanyag.
A fokhagyma pirítása nemcsak ízt ad, hanem a levest is gazdagítja.
Miután a hús megpuhult, add hozzá a pirított fokhagymát, szójaszószt, sót, borsot és alaposan keverd össze.
Ha szereted a mélyebb ízeket, egy kis extra szójaszószt is adhatsz.
A miyeok (tengeri alga) szárított változatát először áztasd be egy kis vízben, majd add a leveshez.
Ha nem szereted a nagyon puha algát, rövidebb ideig áztasd.
Főzd a levest további 20-30 percig, amíg az alga megpuhul és a fűszerek jól összeérnek.
A miyeokguk hagyományosan gazdag és ízes, így nem szükséges túl sok fűszer, hogy finom legyen.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd a levest.
A koriander friss íze segít kiemelni a leves tengeri jegyeit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.