Marhahúsos miyeokguk, koreai tengeri algás leves marhahússal és friss korianderrel

Marhahúsos Miyeokguk

A miyeokguk egy klasszikus koreai étel, amelyet hagyományosan születésnapokon és fontosabb családi ünnepeken szolgálnak fel. Az étel alapja a miyeok, vagyis a tengeri alga, amely tele van tápanyagokkal, és rendkívül gazdag jódforrás. A marhahúsos változata a miyeokguknak gazdagabb ízeket ad, és a koreai konyhában a húslevesek egyik legkedveltebb formája. A leves friss korianderrel való tálalása teszi teljessé az étel friss és aromás ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (leveshús, pl. marhalábszár)
50 g Miyeok (tengeri alga)
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk. Tengerisó
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander
1.5 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst öblítsd le, majd vágd kisebb darabokra. A húsokat egy nagyobb fazékban, vízben főzd, amíg megpuhulnak, körülbelül 1-1,5 órán át.

    A hús főzése során néha le kell szedni a habot, hogy tiszta levest kapjunk.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, majd a szezámmagolajban enyhén pirítsd meg, hogy kioldódjon az illatanyag.

    A fokhagyma pirítása nemcsak ízt ad, hanem a levest is gazdagítja.

    3

    Miután a hús megpuhult, add hozzá a pirított fokhagymát, szójaszószt, sót, borsot és alaposan keverd össze.

    Ha szereted a mélyebb ízeket, egy kis extra szójaszószt is adhatsz.

    4

    A miyeok (tengeri alga) szárított változatát először áztasd be egy kis vízben, majd add a leveshez.

    Ha nem szereted a nagyon puha algát, rövidebb ideig áztasd.

    5

    Főzd a levest további 20-30 percig, amíg az alga megpuhul és a fűszerek jól összeérnek.

    A miyeokguk hagyományosan gazdag és ízes, így nem szükséges túl sok fűszer, hogy finom legyen.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd a levest.

    A koriander friss íze segít kiemelni a leves tengeri jegyeit.