A feketeribizli (Ribes nigrum) egy rendkĂvĂŒl Ă©rtĂ©kes bogyĂłs gyĂŒmölcs, amelyet magas C-vitamin-tartalma, koncentrĂĄlt antioxidĂĄnsai Ă©s intenzĂv Ăze miatt nagyra becsĂŒlnek. A sötĂ©tlila, majdnem fekete bogyĂłk kĂŒlönösen gazdagok polifenolokban, flavonoidokban Ă©s antocianinokban, amelyek a sejtvĂ©delem termĂ©szetes tĂĄmogatĂłi.
A feketeribizli kiemelkedik az összes gyĂŒmölcs közĂŒl C-vitamin-tartalmĂĄval, amely többszöröse a citrusfĂ©lĂ©kĂ©nek. FogyasztĂĄsa erĆsĂtheti az immunrendszert, javĂthatja a szem egĂ©szsĂ©gĂ©t, Ă©s tĂĄmogathatja a vĂ©rkeringĂ©st.
A feketeribizli sokoldalĂșan felhasznĂĄlhatĂł. BĂĄr nyersen kissĂ© fanyar, feldolgozva intenzĂv Ă©s egyedi Ăzt ad kĂŒlönfĂ©le Ă©teleknek Ă©s italoknak.
A feketeribizli szezonja jellemzĆen jĂșnius vĂ©gĂ©tĆl jĂșlius közepĂ©ig tart. Frissen csak rövid ideig elĂ©rhetĆ, viszont fagyasztva, szĂĄrĂtva vagy befĆzve jĂłl eltarthatĂł.
A feketeribizli nem csupĂĄn kulinĂĄris kĂŒlönlegessĂ©g, hanem egĂ©szsĂ©gvĂ©dĆ szupergyĂŒmölcs is, amelyet Ă©rdemes rendszeresen beĂ©pĂteni az Ă©trendbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.