Görög joghurt egy sűrű, krémes fermentált tejtermék, amelyet a hagyományos natúr joghurtnál hosszabb ideig szűrnek, így kevesebb tejsavót tartalmaz. Ez a sűrítés eredményezi magasabb fehérjetartalmát, vastagabb állagát és krémesebb textúráját.
A görög joghurt íze semleges vagy enyhén savanykás, állaga vastag, kanállal könnyen formázható. Az extra szűrés következtében kevesebb laktózt és szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos joghurtok – így kifejezetten alkalmas diétás étrendekhez, sportolóknak és egészségtudatos étkezéshez is.
A görög joghurt ideális reggeli alapként (zabpehelyhez, granolához), salátaöntetekhez, mártogatósokhoz, süteményekhez, főzött szószokhoz. Használható tejföl helyett is, vagy gyümölcsökkel, mézzel önálló desszertként.
Hűtőszekrényben 2–6 °C között tárolandó. Felbontás után 3–5 napon belül ajánlott elfogyasztani. Mindig tiszta eszközzel nyúljunk bele, hogy megőrizzük az élőflórát és elkerüljük a kontaminációt.
A görög joghurt egy tápanyagdús, funkcionális alapanyag, amely nemcsak egészséges, de gasztronómiai szempontból is sokoldalúan felhasználható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.