A tarhanát egy tálban öntsd fel a vízzel, és alaposan keverd össze. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a tarhana feloldódjon a vízben.
A tarhanát ne hagyd túl sokáig vízben, mert akkor túlságosan lágy lesz, és elveszíti a textúráját.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat!
Ezután öntsd bele a vízben feloldott tarhanát a serpenyőbe, és közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a leves besűrűsödik.
A leves főzése során figyelj arra, hogy ne forrjon túl erősen, hogy a tarhana egyenletesen szétoldódjon.
A főzés végén add hozzá a joghurtot, sót, borsot, és alaposan keverd össze. Hagyd pár percig még főni, hogy az ízek összeérjenek.
A joghurtot mindig alacsonyabb hőmérsékleten add hozzá, hogy ne váljon el, és ne csomósodjon.
Tálald a levest friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem friss ízt ad a levesnek, és szépen díszíti a tálat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.