Tarhana joghurttal tálalva, friss petrezselyem díszítéssel

Tarhana joghurttal

A tarhana joghurttal egy hagyományos török étel, amely a tarhana, egy szárított joghurtos tészta alapú leves, friss és gazdag ízét ötvözi a joghurttal. A leves története a török vidéki konyhából származik, ahol a háziasszonyok télen és nyáron is készítettek tarhanát, hogy tápláló ételt biztosítsanak családjuknak. Az étel gyakran előételként vagy könnyű főételként szerepel a török étkezéseken. A joghurt gazdag krémessége és a fűszerek együttesen teszik az ételt igazán különlegessé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Tarhana
500 ml Víz
100 g Joghurt
1 szegfű Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tarhanát egy tálban öntsd fel a vízzel, és alaposan keverd össze. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a tarhana feloldódjon a vízben.

    A tarhanát ne hagyd túl sokáig vízben, mert akkor túlságosan lágy lesz, és elveszíti a textúráját.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat!

    3

    Ezután öntsd bele a vízben feloldott tarhanát a serpenyőbe, és közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a leves besűrűsödik.

    A leves főzése során figyelj arra, hogy ne forrjon túl erősen, hogy a tarhana egyenletesen szétoldódjon.

    4

    A főzés végén add hozzá a joghurtot, sót, borsot, és alaposan keverd össze. Hagyd pár percig még főni, hogy az ízek összeérjenek.

    A joghurtot mindig alacsonyabb hőmérsékleten add hozzá, hogy ne váljon el, és ne csomósodjon.

    5

    Tálald a levest friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem friss ízt ad a levesnek, és szépen díszíti a tálat is.