A Grana Padano sajt egy hagyományos kemény olasz sajt, amelyet az észak-olasz régiókban készítenek. A Grana Padano sajt a parmezánhoz hasonlóan, de annak kisebb és rövidebb érlelési idejével rendelkezik. A sajt jellegzetes gazdag íze és szilárd, de morzsolódó állaga kiemelkedővé teszi az étkezésekben.
A Grana Padano sajt készítése során a tejet savanyítják, majd préselik, hogy egy kemény és aromás sajtot hozzanak létre. Az érlelési idő általában 9-12 hónap, de hosszabb érlelési idővel még intenzívebb ízt kap. A sajt egy igazi kulcsfontosságú összetevője az olasz konyhának.
A Grana Padano számos ételben felhasználható. Tökéletes választás reszelt formában tésztákhoz, salátákhoz, pitékhez, rakott ételekhez vagy akár önállóan, aperitifként is. Az erőteljes íze kiemeli az étkezéseket, legyen szó mediterrán vagy más nemzetközi konyháról.
A sajt különösen jól illik a friss tésztákhoz, pesto szószokhoz, sült ételekhez és még az egyszerű zöldségsalátákhoz is.
A Grana Padano sajt nemcsak egy hagyományos tejtermék, hanem egy ínycsiklandó alapanyag is, amely szinte minden étkezést különlegessé tehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.