Pesto zöldborsóval és mentával, egy friss zöld szósz

Pesto zöldborsóval és mentával

A pesto egy híres olasz étel, amely friss fűszernövényekből, olívaolajból és sajtokból készül. A zöldborsóval és mentával készült pesto egy különleges változata a hagyományos bazsalikomos pesto-nak. Ez a változat gazdag, friss ízvilágot kínál, és tökéletes választás tésztákhoz, pirítósokhoz vagy akár grillezett zöldségekhez. A zöldborsó és menta frissessége kiemelkedő, és a pesto rendkívül krémes állagú lesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss zöldborsó
1 csokor Friss menta
50 g Parmezán sajt
30 g Fenyőmag
4 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldborsót egy lábasban forró vízben főzd meg, amíg megpuhul, de ne főzd túl, hogy ne veszítse el a frissességét.

    Ne hagyd a zöldborsót túl sokáig a vízben, hogy megőrizze élénk zöld színét és tápanyagtartalmát.

    2

    Amikor a zöldborsó megfőtt, tedd át egy szűrőbe, és hagyd hűlni.

    Ha gyorsítani szeretnél, hideg víz alatt öblítheted, hogy megállítsd a főzést.

    3

    A menta leveleket és a fokhagymát tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.

    A friss menta különleges ízt ad a pestonak, ezért frissen használjuk, hogy a legjobb ízélményt kapjuk.

    4

    Add hozzá a főtt zöldborsót, a fenyőmagot és a parmezán sajtot a turmixgéphez, és pürésítsd tovább.

    A fenyőmag ad egy finom ropogós textúrát, ami kiemeli a pesto gazdag ízét.

    5

    Fokozatosan öntsd hozzá az olívaolajat, miközben pürésíted, amíg a pesto sima, krémes állagú nem lesz.

    Ha túl sűrű a pesto, egy kis vízzel is hígíthatod, hogy könnyebben keverhető legyen.

    6

    Tálald a pesto-t tészta, pirítós vagy grillezett zöldségek mellé.

    A pesto friss, zöld íze tökéletesen illik tésztákhoz vagy sült zöldségekhez.