A zöldborsót egy lábasban forró vízben főzd meg, amíg megpuhul, de ne főzd túl, hogy ne veszítse el a frissességét.
Ne hagyd a zöldborsót túl sokáig a vízben, hogy megőrizze élénk zöld színét és tápanyagtartalmát.
Amikor a zöldborsó megfőtt, tedd át egy szűrőbe, és hagyd hűlni.
Ha gyorsítani szeretnél, hideg víz alatt öblítheted, hogy megállítsd a főzést.
A menta leveleket és a fokhagymát tedd egy turmixgépbe, és pürésítsd simára.
A friss menta különleges ízt ad a pestonak, ezért frissen használjuk, hogy a legjobb ízélményt kapjuk.
Add hozzá a főtt zöldborsót, a fenyőmagot és a parmezán sajtot a turmixgéphez, és pürésítsd tovább.
A fenyőmag ad egy finom ropogós textúrát, ami kiemeli a pesto gazdag ízét.
Fokozatosan öntsd hozzá az olívaolajat, miközben pürésíted, amíg a pesto sima, krémes állagú nem lesz.
Ha túl sűrű a pesto, egy kis vízzel is hígíthatod, hogy könnyebben keverhető legyen.
Tálald a pesto-t tészta, pirítós vagy grillezett zöldségek mellé.
A pesto friss, zöld íze tökéletesen illik tésztákhoz vagy sült zöldségekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.