A bazsalikom leveleit szedd le, és tedd egy nagy tálba.
A bazsalikom frissessége kulcsfontosságú, így próbálj minél frissebb leveleket használni.
A tökmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben pár percig, hogy enyhén ropogós legyen.
A tökmag pirítása segít kihozni az ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a bazsalikomhoz és a tökmagot a tálban.
A fokhagyma zúzása segít abban, hogy a pesto egyenletesebb legyen, és intenzívebb ízt ad.
Reszeld le a parmezán sajtot, és add hozzá a pestohoz.
A friss parmezán adja a pesto karakteres ízét, próbálj meg frissen reszelni, hogy jobb legyen az íze.
Öntsd hozzá az olívaolajat, és használj egy botmixert vagy egy konyhai robotgépet a pesto összekeveréséhez, amíg sima pasztát nem kapsz.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kevés olívaolajat, hogy könnyebben keveredjen.
Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald a pesto szószt frissen készített tésztához, vagy használj kenyérre kenve.
A pesto szósz tökéletes tésztaételekhez, de kiváló kísérője salátáknak és szendvicseknek is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.