Pesto tökmaggal és bazsalikommal tálalva friss tésztával

Pesto tökmaggal és bazsalikommal

A pesto egy klasszikus olasz étel, amelyet eredetileg bazsalikommal, fenyőmaggal, fokhagymával, parmezánnal és olívaolajjal készítenek. Azonban számos variációja létezik, és az egyik legfinomabb változata a tökmagos pesto. A tökmag gazdag íze és tápanyagai rendkívül jól illenek a bazsalikomos alaphoz, és a pesto tökéletesen passzol tésztákhoz, salátákhoz vagy akár szendvicsekhez is. Ez az étel gyors, könnyen elkészíthető, és egészséges alternatívát kínál a hagyományos fenyőmagos változathoz képest.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csokor Friss bazsalikom
50 g Tökmag
80 ml Olívaolaj
30 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bazsalikom leveleit szedd le, és tedd egy nagy tálba.

    A bazsalikom frissessége kulcsfontosságú, így próbálj minél frissebb leveleket használni.

    2

    A tökmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben pár percig, hogy enyhén ropogós legyen.

    A tökmag pirítása segít kihozni az ízét, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a bazsalikomhoz és a tökmagot a tálban.

    A fokhagyma zúzása segít abban, hogy a pesto egyenletesebb legyen, és intenzívebb ízt ad.

    4

    Reszeld le a parmezán sajtot, és add hozzá a pestohoz.

    A friss parmezán adja a pesto karakteres ízét, próbálj meg frissen reszelni, hogy jobb legyen az íze.

    5

    Öntsd hozzá az olívaolajat, és használj egy botmixert vagy egy konyhai robotgépet a pesto összekeveréséhez, amíg sima pasztát nem kapsz.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kevés olívaolajat, hogy könnyebben keveredjen.

    6

    Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald a pesto szószt frissen készített tésztához, vagy használj kenyérre kenve.

    A pesto szósz tökéletes tésztaételekhez, de kiváló kísérője salátáknak és szendvicseknek is.