A gyömbérgyökér (Zingiber officinale) egy rendkívül aromás, jellegzetes ízű gyökérfűszer, amelyet évszázadok óta használnak gasztronómiai és gyógyászati célokra egyaránt. A friss gyömbér húsa világossárga, míg héja világosbarna és kissé érdes. Íze csípős, frissítő és enyhén citrusos.
A gyömbérgyökér felhasználása sokrétű: főzve, párolva, sütve vagy reszelve is gyakori alapanyag levesekben, wokételekben, curry-kben, süteményekben, italokban és gyógyteákban. A világ különböző konyhái – az indiai, kínai, thai, közel-keleti és európai – mind kiemelt helyen kezelik.
A gyömbér hűtőszekrényben akár 3-4 hétig is frissen tartható. Le is fagyasztható, sőt reszelt formában is eltartható. Teának forrázva nyugtató és energetizáló hatású, hidegen fogyasztva pedig üdítőitalokba is kiváló.
A gyömbérgyökér nemcsak a konyha, hanem az egészségtudatos életmód megkerülhetetlen alapanyaga, amely egyszerre ízesít, megelőz és gyógyít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.