Gyömbéres fagylalt tálalva

Gyömbéres fagylalt

A gyömbéres fagylalt egy különleges és fűszeres desszert, amely a gyömbér melegítő aromáját ötvözi a fagylalt krémes frissességével. A gyömbért évszázadok óta használják nemcsak gyógyító hatásai miatt, hanem izgalmas fűszerként is, amely süteményekben, italokban és fagylaltokban is tökéletesen működik. A gyömbér enyhén csípős, citrusos jegyei kiválóan passzolnak a fagylalthoz, különösen a vaníliás és tejszínes alaphoz. Ennek a fagylaltnak a receptje kiegyensúlyozott arányban tartalmazza a gyömbért, így az íz kellemesen melegítő, de nem túl erős. Ez a fagylalt remek választás azok számára, akik szeretik az enyhén fűszeres desszerteket. Kínálhatod kandírozott gyömbérrel, egy kevés mézzel csorgatva vagy reszelt citromhéjjal, hogy még frissebb és különlegesebb legyen az élmény!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tej
200 ml Tejszín
80 g Kristálycukor
20 g Friss gyömbér
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra vagy szeleteld vékonyan.

    A gyömbér ízének erőssége függ a mennyiségétől és a főzési időtől. Kísérletezz bátran!

    2

    Egy lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, de ne forrald fel.

    A cukor teljes feloldódása fontos a sima állag érdekében. Keverd folyamatosan!

    3

    Add hozzá a reszelt vagy szeletelt gyömbért, és hagyd a keveréket alacsony lángon 10 percig gyöngyözni, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább áztatod a gyömbért, annál intenzívebb lesz az íze. Kóstold meg a keveréket, és állítsd be az ízt a saját preferenciáid szerint.

    4

    Vedd le a lábost a tűzről, majd szűrd le a keveréket, hogy eltávolítsd a gyömbérdarabokat.

    A szűrés során alaposan nyomkodd ki a gyömbért, hogy minél több íz kerüljön a fagylaltba.

    5

    Add hozzá a vanília kivonatot, és alaposan keverd össze.

    A vanília kivonat lágyítja a gyömbér erős ízét.

    6

    Hagyd a keveréket teljesen kihűlni szobahőmérsékleten, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megfelelően lehűljön.

    A hűtés elengedhetetlen a fagylaltgép használata előtt. A hideg alapanyagokból jobb állagú fagylalt készíthető.

    7

    A jól lehűlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgépbe, és készítsd el a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy fagyasztható edénybe, és óránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a jégkristályok képződését.

    Fagylaltgép hiányában a rendszeres keverés kulcsfontosságú a krémes állag eléréséhez.

    8

    Tedd a fagylaltot a fagyasztóba legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A dermedési idő függ a fagyasztó teljesítményétől.

    9

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted kandírozott gyömbérrel vagy egy kevés reszelt citromhéjjal.

    A kandírozott gyömbér és a citromhéj remekül kiegészítik a fagylalt ízét.