A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra.
A gyömbért könnyebben hámozhatod, ha egy kanállal kaparod le a héját.
A narancsot szeleteld fel vékony karikákra, hogy díszítésként is használhasd.
Használj éles kést a szép, vékony szeletekhez.
Egy nagy kancsóba öntsd a frissen facsart almalevet, majd add hozzá a reszelt gyömbért és a mézet.
Ha nincs friss almalé, használhatsz jó minőségű, hozzáadott cukor nélküli almalevet is.
Dobd bele a fahéjrudat és egy csipet szerecsendiót, majd keverd össze alaposan.
A szerecsendióból elég egy nagyon pici csipet, mert nagyon intenzív íze van.
Hagyd állni a hűtőben 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van időd, akár hosszabb ideig is hűtheted, még finomabb lesz.
Tálalás előtt add hozzá a jégkockákat és öntsd fel szénsavas ásványvízzel.
A szénsavas ásványvíz helyett használhatsz gyömbérszódat is a még intenzívebb gyömbér ízért.
Díszítsd narancsszeletekkel és ízlés szerint egy kis extra fahéjjal, majd azonnal fogyaszd.
A narancsszeletek mellé tehetsz pár szem áfonyát vagy más bogyós gyümölcsöt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.