A friss gyömbért reszeld le finomra, és keverd össze a cukorral és a fahéjjal.
A gyömbért érdemes közvetlenül a felhasználás előtt lereszelni, hogy ne veszítse el az aromáját. Használj finom reszelőt, hogy ne maradjanak nagy darabok a töltelékben.
A zsemlemorzsát egy serpenyőben, a vaj felével pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
A zsemlemorzsa helyett használhatsz darált diót vagy mandulát is a még gazdagabb ízért.
A gyömbéres keveréket add hozzá a pirított zsemlemorzsához, és keverd jól össze.
Ügyelj arra, hogy a gyömbéres keverék egyenletesen oszlodjon el a zsemlemorzsában, így mindenhol érezhető lesz az íze.
A réteslapokat egyesével, egy tiszta konyharuhán terítsd ki. Minden lapot kenj meg egy kevés olvasztott vajjal, majd szórd meg a gyömbéres zsemlemorzsával.
A réteslapok könnyen szakadnak, ezért óvatosan bánj velük. Ha mégis elszakadnának, javítsd ki egy másik réteslappal.
Helyezd el a gyömbéres tölteléket a réteslapokon, majd óvatosan tekerd fel őket. Az egyes réteseket egy enyhén kivajazott tepsibe helyezd.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el a réteslapokon, hogy mindenhol ugyanolyan ízű legyen.
A tojást verd fel, és kend meg vele a rétesek tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.
A tojás helyett használhatsz egy kevés tejet vagy olvasztott vajat is a rétesek tetejére.
Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a réteseket 30-40 percig, amíg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a rétesekre, és vedd ki őket, ha már aranybarnák.
Tálalás előtt hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen.
A gyömbéres réteshez kínálhatsz vaníliafagylaltot vagy tejszínhabot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.