Ginger chutney üvegben, gazdag sárga színű fűszeres szósz

Ginger chutney

A ginger chutney egy klasszikus indiai szósz, amely a gyömbér friss, aromás ízét ötvözi a fűszerekkel, mint a koriander és a fahéj. A gyömbér jellegzetes íze és a hozzáadott édes-savanyú elemek egy különleges chutney-t eredményeznek. Az indiai konyhában gyakran használják húsos ételek, curryk és akár zöldségek mellé is, hogy friss, édes és csípős ízekkel gazdagítsák az étkezést. A gyömbér chutney nemcsak a hagyományos indiai étkezések elengedhetetlen része, hanem különleges ízkombinációjával minden ételt feldob.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
100 g Friss gyömbér
100 g Cukor
100 ml Fehérborecet
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Koriander mag
1 rúd Fahéj
1 db Szárított chilipaprika
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss gyömbért hámozd meg és vágd apróra. Tedd egy nagy lábasba.

    A friss gyömbér erőteljes ízt ad a chutney-nak, és a darabolás segíti az ízek gyorsabb kibontakozását.

    2

    A fokhagymát is apróra vágd, majd add hozzá a gyömbérhez.

    A fokhagyma és gyömbér kombinációja erős, aromás alapot ad a chutney-nak, de ügyelj, hogy ne tegyél túl sokat, ha nem szeretnéd túl intenzíven.

    3

    Add hozzá a cukrot, fehérborecetet, koriandert, fahéjat, chilipaprikát és sót. Keverd jól össze.

    A fahéj és koriander gazdagítja az ízeket, míg a chili csípősséget biztosít. Ha enyhíteni szeretnéd a csípősséget, csökkentsd a chili mennyiségét.

    4

    Tedd fel a keveréket alacsony lángon főni, és főzd 30-40 percig, amíg a keverék sűrűsödni kezd.

    Főzés közben folyamatosan keverd meg a chutney-t, hogy elkerüld a leégést. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Amikor a chutney megfelelő állagot ért el, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Tárold üvegekben, és tedd a hűtőbe.

    A chutney még jobban összeér, ha egy-két órát pihen a hűtőben.