A halloumi sajt egy hagyományos sós, rugalmas tejtermék, amely eredetileg Ciprusról származik. Jellemzője, hogy a sajt szilárd állagú, rugalmas és enyhén sós, és különleges tulajdonságával, hogy grillezhető, nem olvad meg sütés közben. A halloumi ideális választás azoknak, akik szeretnék élvezni a sajt gazdag ízét anélkül, hogy az étel elkészítése során a sajt megolvadna.
A halloumi sajt készítése során a friss tehéntejet, juhtejet vagy akár kevert tejet használják, majd a sajt sózásával és préselésével nyerik ki a végső terméket. Ez a sajt nemcsak ízletes, hanem rendkívül gazdag fehérjében, és megfelelő adag ásványi anyagokat, például kalciumot, is tartalmaz.
A halloumi sajt rendkívül sokoldalú. Grillezhető, pirítható, vagy akár süthető serpenyőben. Használható salátákban, szendvicsekben, pitékben, és grillezett húsok mellett is. A halloumi különleges ízvilága remekül illik zöldségekhez, csirkehúshoz vagy akár különböző fűszerekhez.
A halloumi nemcsak a mediterrán konyha alapvető eleme, hanem a világ más tájain is elterjedt, mivel könnyen grillezhető és remekül illik a mediterrán ételekhez.
A halloumi sajt nemcsak egy hagyományos tejtermék, hanem egy ínycsiklandó alapanyag is, amely a mediterrán étkezések szerves része és bármilyen ételt feldobhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.