A paneer sajt indiai egy hagyományos indiai tejtermék, amely rendkívül népszerű a vegetáriánus konyhában. A paneer készítése során a friss tehéntej vagy juhtej alvasztásával és szűrésével készítik el a sajt tömbjét. Az indiai paneer sajt jellegzetes krémes, de szilárd állagú, amely lehetővé teszi, hogy grillezhető vagy sütve felhasználható legyen.
A paneer sajt gazdag fehérjében, kalciumban és egyéb tápanyagokban, amelyek segítenek az egészséges csontozat és izomzat fenntartásában. Az íze enyhén semleges, ami tökéletes alapot ad a különféle fűszerek és egyéb hozzávalók kombinálásához.
A paneer sajt rengeteg ételben felhasználható. Fogyasztható grillezve, pörkölve, vagy akár curry ételekhez, salátákhoz, rakott ételekhez. A paneer ideális alapanyag a különféle indiai ételekhez, mint például a paneer tikka, vagy a paneer masala.
A paneer sajt remekül illik vegetáriánus fogásokhoz, és szinte minden étkezést különlegessé tesz a benne rejlő finom ízével.
A paneer sajt indiai nemcsak egy finom és tápláló tejtermék, hanem egy alapvető hozzávaló, amely a hagyományos indiai konyhában kiemelkedő szerepet kap.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.