A kakaópor a Theobroma cacao növény magjából, azaz a kakaóbabból készülő, finomra őrölt por, amely az egyik legismertebb és leggyakrabban használt természetes ízesítő és színező anyag a sütés-főzés világában. Az igazi csokoládé esszenciája, amelynek karakteres, telt íze bármely édességet új szintre emel.
Két fő típusa van:
A sütési cél és a recept savas/lúgos összetevői határozzák meg, melyik típust érdemes választani. Például természetes kakaóport szódabikarbónával, holland kakaóport sütőporral szokás kombinálni.
Jellemzően cukormentes formában kapható, ezért édesítést igényel a legtöbb receptben. Intenzív íze miatt általában elegendő 20–30 g is egy teljes süteményhez.
A kakaópor magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik (flavonoidok), továbbá magnézium-, vas- és cinkforrás. Étcsokoládé-érzést ad hozzáadott zsír és cukor nélkül, így tudatos étrendekbe is beilleszthető.
Száraz, hűvös helyen, légmentesen zárva tartandó. A kakaópor érzékeny a nedvességre és idegen szagokra, így zárható üvegben vagy tasakban ajánlott tárolni.
A kakaópor egy klasszikus, mégis univerzálisan alkalmazható alapanyag, amely nélkülözhetetlen a sütemények, italok és krémek világában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.