A kókuszreszelék egy sokoldalúan felhasználható szárított alapanyag, amely az érett kókuszdió húsának finomra reszelésével és szárításával készül. Az így kapott hófehér, illatos forgács vagy pehely rendkívül kedvelt a süteményekben, desszertekben és egzotikus fogásokban.
A kókuszreszelék kiváló rostforrás, emellett tartalmaz egészséges zsírsavakat (MCT – közepes láncú trigliceridek), valamint vasat, káliumot, mangánt is. Bár energiatartalma magas, összetételének köszönhetően lassan felszívódó energiát biztosít.
A benne található dietetikus rostok segítik az emésztést, elősegítik a bélmozgást, és hozzájárulnak a jóllakottságérzet kialakításához. A kókusz természetes zsírsavai – főként laurinsav – antibakteriális, vírusellenes hatásúak, miközben az anyagcserét is támogathatják.
Gluténmentes, vegán és paleo étrendekbe is jól beilleszthető, hiszen semmilyen állati eredetű vagy allergén összetevőt nem tartalmaz.
Tárolás: A kókuszreszeléket légmentesen zárva, hűvös, száraz helyen ajánlott tárolni, így hosszabb ideig megőrzi aromáját és frissességét.
A kókuszreszelék nemcsak az ízletes sütemények elengedhetetlen kelléke, hanem értékes tápanyagforrás is – különösen azok számára, akik tudatosan építik fel az étrendjüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.