Phirni kókusszal, krémes indiai puding, tetején kókuszreszelékkel

Phirni kókusszal

A phirni egy tradicionális indiai desszert, amely különösen népszerű ünnepi alkalmakkor és fontos eseményeken. Az alapja egy egyszerű tejpuding, amelyet búzadarával készítenek, és gazdag ízét a hozzáadott kókuszreszelék adja. A phirni hűtve tálalva egy igazán frissítő és finom édesség, amely bármilyen étkezést tökéletessé tesz. Képzeld el, hogy a tejes, krémes phirni egy hideg tálban vár rád, miközben a kókusz illata belengi a konyhát – ez a desszert igazán különlegessé teszi a pillanatokat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tej
100 g Búzadara
150 g Cukor
50 g Kókuszreszelék
1 ek. Vanília kivonat
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet öntsd egy közepes lábasba, és kezd el melegíteni közepes lángon. Add hozzá a cukrot, és keverd, amíg teljesen fel nem oldódik.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd a tejet, hogy ne égjen meg és ne legyenek csomók.

    2

    Amikor a tej elkezd melegedni, add hozzá a búzadarát fokozatosan, miközben folyamatosan kevered. Keverd addig, amíg a búzadara besűrűsödik, és puding-szerű állagot nem kap.

    Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kis tejet, hogy sima, krémes állagot kapj.

    3

    Amikor a phirni kezd sűrűsödni, add hozzá a kókuszreszeléket, a sót és a vanília kivonatot. Főzd tovább 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókuszreszelék gazdag ízt ad a phirninek, és krémesebb textúrát biztosít.

    4

    Vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálald kis poharakban vagy tálkákban, és díszítsd a tetejét friss kókuszreszelékkel vagy pirított mandulával, ha szeretnéd.

    A phirni hűtve is nagyon finom, így tálalás előtt egy kis ideig tartsd a hűtőben.