A tejet öntsd egy közepes lábasba, és kezd el melegíteni közepes lángon. Add hozzá a cukrot, és keverd, amíg teljesen fel nem oldódik.
Fontos, hogy folyamatosan keverd a tejet, hogy ne égjen meg és ne legyenek csomók.
Amikor a tej elkezd melegedni, add hozzá a búzadarát fokozatosan, miközben folyamatosan kevered. Keverd addig, amíg a búzadara besűrűsödik, és puding-szerű állagot nem kap.
Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá még egy kis tejet, hogy sima, krémes állagot kapj.
Amikor a phirni kezd sűrűsödni, add hozzá a kókuszreszeléket, a sót és a vanília kivonatot. Főzd tovább 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kókuszreszelék gazdag ízt ad a phirninek, és krémesebb textúrát biztosít.
Vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálald kis poharakban vagy tálkákban, és díszítsd a tetejét friss kókuszreszelékkel vagy pirított mandulával, ha szeretnéd.
A phirni hűtve is nagyon finom, így tálalás előtt egy kis ideig tartsd a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.