Cocada csokoládéval tálalva, gazdag kókusz ízvilággal

Cocada csokoládéval

A Cocada egy tradicionális dél-amerikai édesség, amely az ínycsiklandó kókusz és cukor kombinációjából készül. Eredetileg Brazíliából származik, de az egész latin-amerikai térségben népszerű. Az édesség különlegessége, hogy az egyszerű hozzávalók egy különleges és gazdag ízvilágot alkotnak. A csokoládé hozzáadásával a cocada modern változata még finomabbá és gazdagabbá válik, ami tökéletes desszertté teszi a családi összejöveteleken és ünnepi étkezéseken.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Kókuszreszelék
150 g Cukor
200 ml Tej
100 g Csokoládé (étcsokoládé vagy tejcsokoládé)
30 g Vaj
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és a cukrot egy közepes lábasban melegítsd össze, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor fel nem oldódik.

    Ne hagyd, hogy a tej túl forró legyen, csak melegedjen fel, hogy ne égjen le.

    2

    Miután a cukor feloldódott, add hozzá a vajat és a vaníliakivonatot. Keverd addig, amíg a vaj teljesen elolvad.

    A vaj gazdag ízt ad a cocadának, és krémes textúrát biztosít.

    3

    Ezután add hozzá a kókuszreszeléket és alacsony hőmérsékleten folyamatosan keverve főzd 5-7 percig, amíg az összes összetevő jól össze nem forr.

    A kókuszreszeléket alaposan keverd el, hogy ne legyenek csomók.

    4

    A csokoládét darabold fel és tedd egy tálba. Amikor a kókuszos keverék elkészült, vedd le a tűzről és add hozzá a csokoládét. Keverd, amíg a csokoládé teljesen elolvad és egy sima, krémes keveréket kapsz.

    A csokoládé hozzáadása gazdagabbá teszi az ízt, de ügyelj, hogy ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne égjen meg.

    5

    Tálald a cocadát kis tálkákban vagy egy nagyobb tálban. Hagyd szilárdulni legalább 1 órán keresztül, hogy formát tudjon nyerni.

    A cocada akkor a legfinomabb, ha még enyhén meleg, de hűtve is rendkívül finom.