A tejet és a cukrot egy közepes lábasban melegítsd össze, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor fel nem oldódik.
Ne hagyd, hogy a tej túl forró legyen, csak melegedjen fel, hogy ne égjen le.
Miután a cukor feloldódott, add hozzá a vajat és a vaníliakivonatot. Keverd addig, amíg a vaj teljesen elolvad.
A vaj gazdag ízt ad a cocadának, és krémes textúrát biztosít.
Ezután add hozzá a kókuszreszeléket és alacsony hőmérsékleten folyamatosan keverve főzd 5-7 percig, amíg az összes összetevő jól össze nem forr.
A kókuszreszeléket alaposan keverd el, hogy ne legyenek csomók.
A csokoládét darabold fel és tedd egy tálba. Amikor a kókuszos keverék elkészült, vedd le a tűzről és add hozzá a csokoládét. Keverd, amíg a csokoládé teljesen elolvad és egy sima, krémes keveréket kapsz.
A csokoládé hozzáadása gazdagabbá teszi az ízt, de ügyelj, hogy ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne égjen meg.
Tálald a cocadát kis tálkákban vagy egy nagyobb tálban. Hagyd szilárdulni legalább 1 órán keresztül, hogy formát tudjon nyerni.
A cocada akkor a legfinomabb, ha még enyhén meleg, de hűtve is rendkívül finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.