A koriander (Coriandrum sativum) az egyik legismertebb és legsokoldalúbb fűszernövény, melyet elsősorban a szárított magja miatt használnak fűszerként. Bár a növény zöld leveleit is előszeretettel alkalmazzák, ebben a cikkben kizárólag a koriandermag és az őrölt koriander kulináris szerepére és előnyeire koncentrálunk.
A koriandermag aromás, enyhén citrusos és meleg ízvilágú, amely különleges karaktert ad ételeknek. A szárított magokat egészben vagy őrölt formában is felhasználhatjuk, attól függően, hogy milyen intenzitású ízhatást szeretnénk elérni.
A koriandermag nemcsak fűszerként ismert, hanem hagyományos gyógyhatása miatt is népszerű:
Az egész koriandermag hosszabb ideig megőrzi frissességét, és frissen őrölve fejti ki leginkább ízhatását. Tároljuk légmentesen zárt edényben, száraz, hűvös helyen, hogy megőrizzük az aromáját. Őrölt koriandert érdemes 3–6 hónap alatt felhasználni, hogy ne veszítse el intenzív karakterét.
A koriander a konyha egyik leghasznosabb és legváltozatosabb fűszere, mely gazdag ízvilágával és jótékony hatásaival méltán népszerű a világ minden táján.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.