A majoránna (Origanum majorana) egy klasszikus mediterrán eredetű fűszernövény, amelyet leggyakrabban szárított, morzsolt levelek formájában használunk a konyhában. Aromája lágy, enyhén édeskés, balzsamos jellegű, ami miatt különösen jól illik húsos, zsírosabb ételekhez, és segíti az emésztést.
A szárított majoránna elsősorban levesek, pörköltek, kolbászok és hurkák ízesítésére szolgál, de jól párosítható krumplis ételekkel, sült húsokkal, káposztával és hüvelyesekkel is. Finomabb íze miatt gyakran választják oregánó helyett, főleg, ha kevésbé intenzív hatást keresünk.
A majoránna nem csupán fűszer, hanem gyógynövényként is számon tartott alapanyag:
Szárított formában a majoránna jól eltartható. Tárolása légmentesen zárható üvegben, száraz, fénytől védett helyen ajánlott. Az őrölt majoránna gyorsabban elveszíti aromáját, ezért érdemes frissen őrölni vagy rövid idő alatt felhasználni.
A majoránna egy hagyományos, megbízható fűszer, amely nemcsak ízében, hanem egészségünkre gyakorolt hatásában is kiemelkedő szerepet játszik. Minden kamra polcán ott a helye!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.