A mascarpone egy olasz eredetű, krémes állagú, lágy sajt, amely elsősorban desszertek és krémek alapanyagaként ismert. Tejszínből készül, amelyet citromsavval vagy ecetsavval sűrítenek be, majd leszűrnek, így jön létre ez a gazdag, sima textúrájú, semleges ízű tejtermék.
A mascarpone különlegessége, hogy egyszerre semleges és telt ízű, így jól kombinálható édes és sós ételekkel is. A legismertebb felhasználása a tiramisu, de sokféle sütemény, krém, fagylalt és szósz is készíthető belőle. Sós ételekhez – például tejszínes tésztákhoz, krémlevesekhez vagy töltelékekhez – is kiválóan alkalmas.
Állaga krémes, lágy és kenhető, hűtve is megtartja sűrűségét. Íze enyhén édeskés, tejszínes, semleges – ízesítésre tökéletesen alkalmas.
Bár a mascarpone viszonylag magas zsírtartalommal rendelkezik, különleges alkalmakkor és mértékkel fogyasztva ízben és állagban is páratlan élményt nyújt. Tartalmaz A-, D-, E- és K-vitamint, valamint zsíroldékony tápanyagokat és kisebb mennyiségben fehérjét és kalciumot.
Aki luxus ízhatást keres desszertjeiben, a mascarpone kiváló választás. Gazdagítható kakaóporral, vaníliával, fahéjjal, gyümölcspürékkel – vagy akár sós fűszerekkel is.
A mascarpone minden olyan receptben megállja a helyét, ahol selymes állag, krémes textúra és neutrális íz a cél – így alapdarab minden profi és házi cukrász konyhájában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.