A manióka, más néven kasszava, egy édes és tápláló gyökérzöldség, amely a trópusi területeken őshonos. A manióka gyökér gazdag kemikáliákkal teli, fehér húsával és alacsony zsírtartalmával kiváló választás azok számára, akik változatos alapanyagot keresnek az étkezésekhez.
A manióka a tápanyagtartalom szempontjából kiemelkedő, mivel gazdag szénhidrátokban és élelmi rostokban. Különböző ásványi anyagokat is tartalmaz, például káliumot, magnéziumot és vasat, amelyek mind hozzájárulnak a szív- és érrendszer, valamint az idegrendszer egészségéhez.
A manióka tápanyagtartalma az alábbiakban foglalható össze:
A manióka sokoldalúan felhasználható a konyhában. Néhány népszerű felhasználási mód:
Emellett különböző desszertekhez is felhasználható, például trópusi édességekhez, amelyek a maniókát mint alapanyagot használják.
A manióka számos egészségügyi előnnyel bír. Néhány legfontosabb előnye:
A manióka tehát nemcsak finom, hanem tápláló és egészséges is, így ideális választás a mindennapi étkezésekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.