A yucát hámozd meg, majd vágd nagyobb darabokra. Forralj fel egy nagy lábas vizet, és tedd bele a yucát. Főzd 20-25 percig, amíg megpuhul, de még nem esik szét.
A yucát először forralva puhábbá válik, és könnyebb lesz megsütni.
Amíg a yuca fő, készítsd el az avokádó szószt. Az avokádókat hámozd meg, és tedd egy tálba. Törd össze egy villával, majd add hozzá a lime levét, az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, és a friss koriandert.
Az avokádó szószhoz ne használj éretttől túl puha avokádót, mert akkor túl híg lesz.
A megfőtt yucát szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Amikor elég hűvös ahhoz, hogy meg tudd fogni, vágd kisebb falatnyi darabokra.
A yuca daraboknak legyenek egyenletesek, hogy mindegyik jól megsüljön.
Egy serpenyőben melegítsd fel a sütőolajat. A yuca darabokat süsd meg aranybarnára és ropogósra, kb. 5-7 percig.
A yucát a legjobb forró olajban sütni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha legyen.
Miután a yuca elkészült, tálald egy tányéron, és locsold meg az avokádó szósszal.
A friss koriander extra friss ízt ad az ételnek, de opcionálisan más zöldfűszerekkel is próbálhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.