Yuca frita ropogós sült darabok avokádó szósszal és friss korianderrel.

Yuca frita avokádó szósszal

A yuca frita egy tradicionális latin-amerikai étel, amely különösen népszerű Dél-Amerikában. Az étel egyik fő összetevője a yuca, egy kemikáliákkal teli gyökér, amit különféle módokon készítenek el. Az avokádó szósszal készült változat friss és krémes ízeket ad a ropogós yuca daraboknak, így igazi ínycsiklandó étel. Az avokádó szósz alapja az érett avokádó, amely lime-lal és korianderrel van ízesítve, így tökéletes harmóniát alkot a sült yuca gazdag ízével.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Yuca
2 db Avokádó
2 ek. Lime lé
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 ml Víz
1 ek. Friss koriander
500 ml Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A yucát hámozd meg, majd vágd nagyobb darabokra. Forralj fel egy nagy lábas vizet, és tedd bele a yucát. Főzd 20-25 percig, amíg megpuhul, de még nem esik szét.

    A yucát először forralva puhábbá válik, és könnyebb lesz megsütni.

    2

    Amíg a yuca fő, készítsd el az avokádó szószt. Az avokádókat hámozd meg, és tedd egy tálba. Törd össze egy villával, majd add hozzá a lime levét, az apróra vágott fokhagymát, sót, borsot, és a friss koriandert.

    Az avokádó szószhoz ne használj éretttől túl puha avokádót, mert akkor túl híg lesz.

    3

    A megfőtt yucát szűrd le, és hagyd kicsit hűlni. Amikor elég hűvös ahhoz, hogy meg tudd fogni, vágd kisebb falatnyi darabokra.

    A yuca daraboknak legyenek egyenletesek, hogy mindegyik jól megsüljön.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel a sütőolajat. A yuca darabokat süsd meg aranybarnára és ropogósra, kb. 5-7 percig.

    A yucát a legjobb forró olajban sütni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    5

    Miután a yuca elkészült, tálald egy tányéron, és locsold meg az avokádó szósszal.

    A friss koriander extra friss ízt ad az ételnek, de opcionálisan más zöldfűszerekkel is próbálhatod.