Bammy sajttal, friss korianderrel tálalva

Bammy sajttal

A Bammy egy hagyományos jamaikai étel, amelyet kukoricalisztből készítenek. Az étel eredete a jamaikai vidéki konyhához kapcsolódik, ahol a kukoricát a mindennapi étkezések fontos alapanyagaként használták. A sajttal tálalt bammy egy gazdag és finom étel, amely tökéletes reggelire vagy vacsorára. A jamaikai ízek és a sajt együtt egy különleges, mégis könnyen elkészíthető ételt adnak. A koriander frissessége igazán kiemeli a sajtos ételt, és tökéletes választás, ha valami könnyed, mégis ínycsiklandó ételt szeretnél.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Bammy
200 g Sajt
2 ek. Olaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Cilantro (koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bammy-ket vízben áztasd kb. 10 percig, hogy megpuhuljanak.

    Ha a bammy túl kemény, egy kis extra víz segíthet, hogy könnyen megpuhuljon.

    2

    A fokhagymát és hagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben forrósíts olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.

    A hagyma ne piruljon meg teljesen, hogy ne keseredjen meg – csak üvegesre, hogy megőrizzük az édes ízét.

    3

    Amikor a hagyma kész, tedd hozzá a sajtot és hagyd, hogy a sajt megolvadjon a serpenyőben.

    A sajt gyorsan megolvad, így nem kell sokáig várni – ha túl gyorsan olvadna, csökkentsd a hőt.

    4

    Miután a sajt felolvadt, tedd a bammy-t a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el a sajtos keveréket rajta.

    A bammy-t óvatosan kell forgatni, hogy ne törjön össze, miközben átmelegszik a sajtos keverékben.

    5

    Miután a bammy átmelegedett, tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad, és remekül kiegészíti a sajtos ételt.