Cassava cake, aranybarna sütemény, macapunóval tálalva

Cassava Cake macapunóval

A cassava cake a karibi konyha egy hagyományos édessége, amely az édes, finomra reszelt tapioka gyökérből készül. Eredetileg Jamaicából származik, és az évtizedek során világszerte elterjedt, mint egy különleges desszert. Az édesség gazdag kókusztejben, vaníliában és cukorban, és a macapunóval való tálalása új dimenzióval gazdagítja. A macapunó, egy tej alapú, krémes ital, kiválóan illik a sütemény édes, krémes ízéhez, és a két íz összeolvadása egy igazán felejthetetlen élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Cassava (tapioka gyökér)
150 g Cukor
250 ml Tej
200 ml Kókusztej
2 db Tojás
1 ek. Vanília kivonat
100 ml Macapunó
0.5 tk.
50 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A cassavát reszeld le finomra, vagy ha friss cassavát használsz, először főzd meg és pépesítsd.

    Ha friss cassavát használsz, ügyelj arra, hogy jól megfőzd, mivel a nyers cassava mérgező lehet.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a reszelt cassavát, cukrot, tejet, kókusztejet, tojásokat, vaníliát és sót.

    A keveréket alaposan keverd össze, hogy ne maradjanak benne csomók. Az állag legyen sima.

    3

    Add hozzá az olvasztott vajat, és keverd tovább.

    Az olvasztott vaj gazdag ízt ad a süteménynek, de ha vegán verziót szeretnél, helyettesítheted növényi olajjal.

    4

    A kész tésztát öntsd egy vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt formába.

    Használhatsz közepes méretű sütőformát, mivel a tészta nem fog túl nagyra nőni, de szépen megsül.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a cassava cake-et 45-50 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és a belseje átsül.

    A sütemény közepét egy fogpiszkálóval is ellenőrizheted. Ha tisztán kijön, akkor elkészült.

    6

    Miután megsült, hagyd hűlni 10-15 percig, majd tálald melegen a macapunóval.

    A macapunó frissessége jól kiegészíti a sütemény édességét, és extra krémességet ad neki.