A cassavát reszeld le finomra, vagy ha friss cassavát használsz, először főzd meg és pépesítsd.
Ha friss cassavát használsz, ügyelj arra, hogy jól megfőzd, mivel a nyers cassava mérgező lehet.
Egy nagy tálban keverd össze a reszelt cassavát, cukrot, tejet, kókusztejet, tojásokat, vaníliát és sót.
A keveréket alaposan keverd össze, hogy ne maradjanak benne csomók. Az állag legyen sima.
Add hozzá az olvasztott vajat, és keverd tovább.
Az olvasztott vaj gazdag ízt ad a süteménynek, de ha vegán verziót szeretnél, helyettesítheted növényi olajjal.
A kész tésztát öntsd egy vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt formába.
Használhatsz közepes méretű sütőformát, mivel a tészta nem fog túl nagyra nőni, de szépen megsül.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a cassava cake-et 45-50 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és a belseje átsül.
A sütemény közepét egy fogpiszkálóval is ellenőrizheted. Ha tisztán kijön, akkor elkészült.
Miután megsült, hagyd hűlni 10-15 percig, majd tálald melegen a macapunóval.
A macapunó frissessége jól kiegészíti a sütemény édességét, és extra krémességet ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.