Carimañola tojással, ropogós és aranybarna, tálalva

Carimañola tojással

A carimañola a latin-amerikai konyha egyik hagyományos ételének számít, mely a töltött tészta és a gazdag húsos töltelék kombinációját kínálja. A tojás hozzáadása egy különleges ízt ad a tésztának, míg a ropogós külső és puha belső biztosítja a tökéletes egyensúlyt. Az étel gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor, és könnyen elkészíthető otthoni konyhában is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Darált hús
2 db Főtt tojás
1 db Hagyma
2 db Fokhagyma
1 db Paprika
0.5 tk. Kömény
2 ek. Olívaolaj
200 g Liszt
100 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát is tisztítsuk meg, és vágjuk fel kis kockákra.

    A hagyma pirítása közben ne hagyjuk megégni, mert keserű lesz az étel.

    2

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsuk őket üvegesre, majd adjuk hozzá a darált húst, a köményt, sót és borsot.

    Folyamatosan keverjük a húst, hogy egyenletesen piruljon és ne égjen le.

    3

    Miután a hús megpirult, adjuk hozzá a felaprított paprikát, és főzzük 5-7 percig, amíg a paprika megpuhul.

    A paprikát ne főzzük túl, hogy megőrizze friss ízét és színét.

    4

    A főtt tojásokat vágjuk félbe, majd a húsos keverékhez adjuk. Alaposan keverjük össze, hogy minden falat ízes legyen.

    A főtt tojásokat ügyeljünk arra, hogy ne törjenek össze, amikor hozzáadjuk a húsos keverékhez.

    5

    A lisztet, vizet és egy csipet sót keverjünk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát dolgozzuk át, majd formáljunk belőle kis golyókat.

    Ha a tészta túl ragacsos, egy kis lisztet adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázhassuk.

    6

    A tésztagolyókat lapítsuk le, majd tegyünk mindegyik közepébe egy adag húsos keveréket a tojással.

    A töltött tésztát ügyeljünk arra, hogy jól zárjuk le, hogy sütés közben ne szivárogjon ki a töltelék.

    7

    A carimañolákat forró olajban süssük 4-5 percig mindkét oldalán, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha túl sok tészta van az olajban, az étel nem sül meg egyenletesen, így mindig kisebb adagokban süssük.