Carimañola darált marhahússal, ropogós tésztában

Carimañola darált marhahússal

A carimañola egy hagyományos latin-amerikai étel, amelyet főként Kolumbiában és Venezuelában készítenek. Az étel egy töltött fritter, amelyet különféle töltelékekkel, például darált húsokkal, zöldségekkel vagy sajttal készítenek. A darált marhahússal készült változata különösen népszerű, mivel a hús gazdag és ínycsiklandó ízével egy igazi finomságot alkot. A carimañola ropogós külseje és ínycsiklandó tölteléke tökéletes étkezés vagy snack lehet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús
200 g Kukoricaliszt
2 db Tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben az olajon pirítsd meg őket 2-3 percig.

    A hagyma és fokhagyma pirítása kiemeli az ízüket, és alapot ad az ételnek.

    2

    A darált marhahúst add hozzá a pirított hagymához, és süsd meg, amíg barna nem lesz.

    A húsnak át kell sülnie, hogy teljesen megfőjön, és a fűszerek jól beleivódjanak.

    3

    Add hozzá a köményt, paprikát, sót és borsot, és keverd jól össze. Tedd félre, hogy lehűljön.

    A fűszerek hozzák ki a hús ízét, próbáld kóstolni, hogy szükség van-e még ízesítésre.

    4

    A kukoricalisztből készíts tésztát. Ehhez a kukoricalisztet sóval és vízzel összegyúrod, hogy egy puha, de nem ragacsos tésztát kapj.

    Ha a tészta túl kemény, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyen formálható legyen.

    5

    A tésztát oszd kis darabokra, és lapítsd ki őket, hogy kis korongokat formálj.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a hús könnyen kicsúszhat belőle.

    6

    Tedd a húsos tölteléket a tészta közepére, majd hajtsd félbe, és formáld kis batyukat.

    A széleket alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki a sütés közben.

    7

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd ki a carimañolákat mindkét oldalukon aranybarnára.

    A megfelelő olajhőmérséklet elengedhetetlen, különben a tészta megég, a hús pedig nyers marad.

    8

    Tálald a carimañolákat melegen, és fogyaszd a kedvenc mártásoddal.

    A carimañolák jól illenek egy pikáns vagy enyhén édes mártáshoz, például salsa vagy avokádós szósz.