A mungóbab (Vigna radiata) egy kisméretű, zöld színű hüvelyes, amely elsősorban az ázsiai konyhákban terjedt el, de ma már világszerte ismert szuperélelmiszerként tartják számon. A mungóbab rendkívül tápláló, jól emészthető, gyorsan főzhető és csíráztatható, ezért ideális az egészségtudatos étrendben.
A mungóbab magas fehérje-, rost-, folsav-, magnézium- és antioxidáns-tartalommal rendelkezik. Gluténmentes, alacsony glikémiás indexű, és segíti a vércukorszint szabályozását, valamint az emésztőrendszer egészségének fenntartását.
A mungóbab rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségéhez, támogathatja a sejtvédelmet és segíthet a testsúlyszabályozásban.
A mungóbab rendkívül sokoldalú: levesekhez, főzelékekhez, curry-khez, salátákhoz és csíráztatva szendvicsekhez is használható. A csíráztatott mungóbab ropogós, friss ízű, és nyersen is fogyasztható. Főzés előtt érdemes néhány órára beáztatni, majd kb. 20–30 perc alatt megfő.
A mungóbab nem csupán ízletes és tápláló, de gyorsan elkészíthető, egészségmegőrző hatású alapanyag, amely minden tudatos konyha kincse lehet – főzve vagy csíráztatva egyaránt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.