A rizslisztet, tápióka keményítőt, kókusztejet, sót és a finomra vágott fokhagymát egy tálban keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj.
A tészta legyen folyékony, de ne túl híg. Ha szükséges, egy kis vízzel hígíthatod.
A tápióka keményítő segít a tészta állagának javításában, hogy a bánh xèo ropogós maradjon a serpenyőben.
A főtt mungóbabot óvatosan keverd bele a tésztába. Adj hozzá apróra vágott friss koriandert is, hogy friss ízt adjon neki.
A mungóbabot az ételben való egyenletes eloszlás érdekében egy kicsit pürésítheted, de nem szükséges.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. A forró olajra önts egy keveset a tésztából, és szórd meg apróra vágott zöldségekkel (például sárgarépa, káposzta). Készíts belőle egy vékony palacsintát.
A palacsinta legyen vékony, hogy könnyen át lehessen forgatni és ropogós legyen.
Süsd a bánh xèo-t közepes hőmérsékleten 3-4 percig, amíg az alja aranybarna és ropogós nem lesz, majd fordítsd meg és süsd a másik oldalát is.
Ügyelj arra, hogy a bánh xèo ne égjen meg, de ropogós legyen.
Tálald a bánh xèo-t melegen, friss korianderrel és zöldségekkel díszítve.
A bánh xèo-t egyesek szezámmaggal is megszórják, hogy még gazdagabb ízt adjanak neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.