Bánh xèo mungóbabbal, friss korianderrel díszítve

Bánh xèo mungóbabbal

A bánh xèo egy hagyományos vietnami étel, amelyet gyakran fogyasztanak az utcai árusoknál. A bánh xèo nevét a serpenyőben való roppanós sülés során keletkező hangról kapta. Az étel húsos és zöldséges változatban is ismert, de a mungóbabos verzió különösen egészséges és könnyed. A vietnami konyhában az ételek egyszerű, mégis gazdag ízekkel rendelkeznek, és a bánh xèo az egyik legismertebb ilyen étel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Rizsliszt
100 g Mungóbab (főzve)
200 ml Kókusztej
2 szegfű Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Tápióka keményítő
0.5 tk.
1 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Frissen őrölt bors
150 g Zöldségek (például sárgarépa, káposzta)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, tápióka keményítőt, kókusztejet, sót és a finomra vágott fokhagymát egy tálban keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj.

    A tészta legyen folyékony, de ne túl híg. Ha szükséges, egy kis vízzel hígíthatod.

    2

    A tápióka keményítő segít a tészta állagának javításában, hogy a bánh xèo ropogós maradjon a serpenyőben.

    3

    A főtt mungóbabot óvatosan keverd bele a tésztába. Adj hozzá apróra vágott friss koriandert is, hogy friss ízt adjon neki.

    A mungóbabot az ételben való egyenletes eloszlás érdekében egy kicsit pürésítheted, de nem szükséges.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. A forró olajra önts egy keveset a tésztából, és szórd meg apróra vágott zöldségekkel (például sárgarépa, káposzta). Készíts belőle egy vékony palacsintát.

    A palacsinta legyen vékony, hogy könnyen át lehessen forgatni és ropogós legyen.

    5

    Süsd a bánh xèo-t közepes hőmérsékleten 3-4 percig, amíg az alja aranybarna és ropogós nem lesz, majd fordítsd meg és süsd a másik oldalát is.

    Ügyelj arra, hogy a bánh xèo ne égjen meg, de ropogós legyen.

    6

    Tálald a bánh xèo-t melegen, friss korianderrel és zöldségekkel díszítve.

    A bánh xèo-t egyesek szezámmaggal is megszórják, hogy még gazdagabb ízt adjanak neki.