Khasta kachori mungóbabos töltelékkel, ropogós, aranybarna falatok fűszeres töltelékkel

Khasta kachori mungóbabos töltelékkel

A Khasta kachori egy hagyományos indiai étel, amelyet általában reggelire vagy snackként fogyasztanak. Az étel a ropogós tésztát és a fűszeres mungóbabos tölteléket ötvözi, amit különféle fűszerekkel és aromás összetevőkkel gazdagítanak. Az indiai konyha egyik népszerű utcai ételének számít, és mindig frissen, ropogósan tálalják. A Khasta kachori tökéletes étkezés lehet vendégváráskor vagy bármilyen alkalomra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
1 ek. Sütőpor
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
150 ml Víz
150 g Mungóbab
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkumapor
1 ek. Cilantro (friss koriander)
1 db Zöld chili
1 ek. Szezámmag
2 ek. Ghee (ghí)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mungóbabot alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba, és főzd puhára vízben. Amikor a bab megfőtt, szűrd le, és tedd félre.

    A mungóbabot 1-2 órával előtte beáztathatod, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben.

    2

    Egy serpenyőben melegíts ghee-t, és pirítsd meg benne a köményt, majd add hozzá a kurkumát és az apróra vágott zöld chilit.

    A kömény és a kurkuma fűszeres alapot ad az ételnek, de vigyázz, ne égessük meg őket, mert keserűvé válhatnak.

    3

    A megfőtt mungóbabot tedd a serpenyőbe, és keverd jól össze a fűszerekkel. Ha szükséges, adj hozzá egy kis sót, és pirítsd a babot 5-6 percig, hogy a fűszerek jól átjárják.

    A mungóbabnak egy kis roppanós állagot kell megőriznie, így ne pirítsd túl sokáig.

    4

    A tűzről levéve, add hozzá a friss koriandert és a szezámmagot. Keverd jól össze, majd tedd félre, hogy lehűljön.

    A koriander frissességet ad a tölteléknek, míg a szezámmag enyhe ropogósságot ad neki.

    5

    Készítsd el a tésztát: a lisztet, sütőport, sót és olívaolajat egy tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a vizet. Gyúrd össze a tésztát, és pihentesd 20 percig.

    A tészta legyen rugalmas és puha, ne legyen túl kemény. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    6

    A pihentetett tésztát oszd 10-12 egyenlő részre, és mindegyikből formázz kis golyókat. Minden golyót nyújts ki, és helyezd rá a mungóbabos tölteléket. Zárd be, majd formázz belőle kis kerek püréket.

    Ha a tészta ragad, használj egy kis lisztet, hogy könnyebben nyújthasd.

    7

    Forró olajban süsd ki a kachorikat, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Ügyelj rá, hogy mindkét oldalát egyenletesen süsd meg.

    A megfelelő hőmérsékletű olajban süsd ki őket, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.

    8

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel díszítheted.

    A Khasta kachori önálló ételként is finom, de nagyszerű kísérője lehet joghurtnak vagy savanyúságnak is.