A mungóbabot alaposan öblítsd le, majd tedd egy lábasba, és főzd puhára vízben. Amikor a bab megfőtt, szűrd le, és tedd félre.
A mungóbabot 1-2 órával előtte beáztathatod, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben.
Egy serpenyőben melegíts ghee-t, és pirítsd meg benne a köményt, majd add hozzá a kurkumát és az apróra vágott zöld chilit.
A kömény és a kurkuma fűszeres alapot ad az ételnek, de vigyázz, ne égessük meg őket, mert keserűvé válhatnak.
A megfőtt mungóbabot tedd a serpenyőbe, és keverd jól össze a fűszerekkel. Ha szükséges, adj hozzá egy kis sót, és pirítsd a babot 5-6 percig, hogy a fűszerek jól átjárják.
A mungóbabnak egy kis roppanós állagot kell megőriznie, így ne pirítsd túl sokáig.
A tűzről levéve, add hozzá a friss koriandert és a szezámmagot. Keverd jól össze, majd tedd félre, hogy lehűljön.
A koriander frissességet ad a tölteléknek, míg a szezámmag enyhe ropogósságot ad neki.
Készítsd el a tésztát: a lisztet, sütőport, sót és olívaolajat egy tálban keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a vizet. Gyúrd össze a tésztát, és pihentesd 20 percig.
A tészta legyen rugalmas és puha, ne legyen túl kemény. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
A pihentetett tésztát oszd 10-12 egyenlő részre, és mindegyikből formázz kis golyókat. Minden golyót nyújts ki, és helyezd rá a mungóbabos tölteléket. Zárd be, majd formázz belőle kis kerek püréket.
Ha a tészta ragad, használj egy kis lisztet, hogy könnyebben nyújthasd.
Forró olajban süsd ki a kachorikat, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Ügyelj rá, hogy mindkét oldalát egyenletesen süsd meg.
A megfelelő hőmérsékletű olajban süsd ki őket, hogy kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel díszítheted.
A Khasta kachori önálló ételként is finom, de nagyszerű kísérője lehet joghurtnak vagy savanyúságnak is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.