A narancs (Citrus sinensis) az egyik legismertebb és legkedveltebb citrusféle világszerte. Édes-savanykás íze, lédússága és tápanyagtartalma miatt az egészséges étrend szerves része. Fogyasztható frissen, facsart formában, vagy akár sütemények, ételek ízesítőjeként is.
A narancs kiváló C-vitamin-forrás, amely támogatja az immunrendszert, antioxidáns hatású, és elősegíti a bőr kollagénképződését. Emellett jelentős mennyiségben tartalmaz folsavat, káliumot és flavonoidokat, amelyek hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez.
A narancs sokoldalúan alkalmazható a konyhában:
A narancs télen a legelérhetőbb, októbertől áprilisig. Szobahőmérsékleten vagy hűtőszekrényben is jól eltartható, héja pedig jól védi a nedvességtől és a külső behatásoktól.
A narancs nem csupán egy mindennapi gyümölcs, hanem tápanyagban gazdag, immunerősítő citrusféle, amely könnyen beilleszthető bármely étrendbe – akár frissen, akár feldolgozva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.