A rozmaring (Rosmarinus officinalis) egy rendkívül illatos, klasszikus mediterrán fűszernövény, amelyet leginkább szárított levelek vagy őrölt fűszer formájában használnak a konyhában. Erőteljes, gyantás illata és kesernyés-földes ízvilága mély, komplex karaktert ad az ételeknek.
A rozmaring fűszerként különösen jól illik húsos ételekhez, de zöldségekhez, kenyérfélékhez és pácokhoz is kiváló. A szárított levelek lassan adják le aromájukat, ezért hosszabb főzési idő esetén is jól alkalmazhatók. Őrölt formában intenzívebb és gyorsabb ízhatást biztosít.
A rozmaring nemcsak kulináris szempontból értékes, hanem gyógyhatásai miatt is nagy becsben tartják:
A szárított rozmaringot légmentesen zárt üvegben, fénytől védett, száraz helyen érdemes tárolni. Frissen őrölve még intenzívebb az ízélmény, de a szárított levelek is sokáig megőrzik aromájukat. Használatkor mértékkel adagold, mivel erőteljes íze dominánssá válhat.
A rozmaring egy többfunkciós, karakteres fűszer, amely nemcsak ízt, de jótékony hatást is ad minden ételhez – méltán népszerű a modern és hagyományos konyhákban egyaránt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.