Bannock fűszeres változata, frissen sült fűszeres kenyér, gazdag fűszerekkel.

Bannock fűszeres változatban

A Bannock egy hagyományos, könnyen elkészíthető kenyér, amelyet különböző változatokban készítenek szerte a világon. A fűszeres változat különösen népszerű reggelire vagy snackként, mivel a fűszerek egyedülálló ízvilágot adnak neki. A recept egyszerűsége miatt különösen kedvelt azok körében, akik gyors és finom ételt szeretnének készíteni.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
1 ek. Sütőpor
1 csipet
1 ek. Cukor
2 tk. Fűszerek (pl. rozmaring, kakukkfű, vagy majoránna)
50 g Vaj
150 ml Tej
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, cukrot, sót és a fűszereket egy nagy tálban keverd össze.

    A fűszereket tetszés szerint választhatod, de a rozmaring és kakukkfű különösen jól passzolnak az ételbe.

    2

    Add hozzá a puha vajat, és morzsold össze a keverékkel, hogy egy homokos állagot kapj.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben tudod összemorzsolni a liszttel.

    3

    Lassan öntsd hozzá a tejet, és keverd össze, amíg egy puha tészta nem alakul ki.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert az befolyásolhatja a végső állagot, és nem lesz olyan puha.

    4

    Melegítsd elő a serpenyőt olívaolajjal közepes lángon. Formázz kis gombócokat a tésztából, és tedd a serpenyőbe.

    Ha a serpenyőben túl sok tészta van egyszerre, az lassítja a sütést, ezért érdemes kisebb adagokban sütni.

    5

    Süsd 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz, majd tedd félre pihenni egy papírtörlőre.

    A serpenyőben történő sütéshez figyelj arra, hogy ne égjen meg a tészta. Ha kell, csökkentsd a hőt.

    6

    Tálald melegen, akár egy kis extra vajjal, vagy tejszínnel.

    A frissen sült bannockot édesen és sósan is tálalhatod, ízlés szerint.