A lisztet, sütőport, cukrot, sót és a fűszereket egy nagy tálban keverd össze.
A fűszereket tetszés szerint választhatod, de a rozmaring és kakukkfű különösen jól passzolnak az ételbe.
Add hozzá a puha vajat, és morzsold össze a keverékkel, hogy egy homokos állagot kapj.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben tudod összemorzsolni a liszttel.
Lassan öntsd hozzá a tejet, és keverd össze, amíg egy puha tészta nem alakul ki.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert az befolyásolhatja a végső állagot, és nem lesz olyan puha.
Melegítsd elő a serpenyőt olívaolajjal közepes lángon. Formázz kis gombócokat a tésztából, és tedd a serpenyőbe.
Ha a serpenyőben túl sok tészta van egyszerre, az lassítja a sütést, ezért érdemes kisebb adagokban sütni.
Süsd 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz, majd tedd félre pihenni egy papírtörlőre.
A serpenyőben történő sütéshez figyelj arra, hogy ne égjen meg a tészta. Ha kell, csökkentsd a hőt.
Tálald melegen, akár egy kis extra vajjal, vagy tejszínnel.
A frissen sült bannockot édesen és sósan is tálalhatod, ízlés szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.