A tápióka liszt, más néven tápióka keményítő, egy finomszemcsés, fehér por, amelyet a manióka gyökérből (cassava) vonnak ki. Ez az alapanyag különösen népszerű a gluténmentes diétákban, mivel semleges ízű, jól oldódik, és kiváló textúrát ad sütéshez, sűrítéshez és kötőanyagként is.
A tápióka liszt hő hatására áttetsző, zselés állagot képez, így kiváló sűrítő mártásokhoz, pudingokhoz, krémekhez, valamint kenyerekhez, süteményekhez, palacsintákhoz is használható. Az iparban is gyakori stabilizálóként, különösen fagyasztott és fagyasztásra szánt termékeknél.
A tápióka keményítőt hideg vagy meleg eljárásokban is lehet alkalmazni. Előzőleg keverhető hideg vízbe, majd melegítés során besűríti az adott ételt.
A tápióka liszt egy sokoldalú, egészségtudatos alapanyag, amely megkönnyíti a gluténmentes főzést és sütést, miközben természetes, könnyen kezelhető és semleges.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.