A tempeh egy fermentált szójatermék, amely eredetileg Indonéziából származik. Egész szójababokat használnak hozzá, amelyeket Rhyzopus gombakultúrával fermentálnak, így egy szilárd, tömör állagú, enyhén diós ízű növényi fehérjeforrás jön létre.
A tempeh felhasználása rendkívül sokrétű: pirítható, grillezhető, párolható, süthető – legyen szó főételekről, salátákról vagy szendvicsekről. Kiváló alternatíva hús helyett, mivel fehérjében gazdag és jól fűszerezhető. Textúrája sűrűbb, haraphatóbb, mint a tofunak.
A tempeh jól tárolható hűtőben, és fagyasztható is anélkül, hogy elveszítené tápértékét. A fermentáció miatt íze karakteres, enyhén földes – pácolással és fűszerezéssel könnyedén személyre szabható. Előfőzése segíti az ízek felvételét és csökkentheti a kesernyésséget.
A tempeh a modern egészségtudatos konyha egyik legértékesebb alapanyaga – egyszerre tápláló, probiotikus és sokoldalúan felhasználható, legyen szó vegán vagy flexitáriánus étrendről.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.