Gudeg tempeh-vel, indonéz étel jackfruit és tempeh kombinációjával, gazdag kókusztej szószban

Gudeg tempeh-vel

A Gudeg a tradicionális indonéz étel, amelyet Yogyakarta városában találhatunk. Eredetileg jackfruitból készül, ami húsos textúrájával nagyszerű alternatívát kínál vegetáriánusok számára. A tempeh és a jackfruit kombinációja egy új dimenziót ad a hagyományos receptnek. A kókusztej gazdag és krémes alapot ad, amely kiemeli az étel fűszeres ízét. A Gudeg tempeh-vel tökéletes választás a vegán és vegetáriánus étkezésekhez, és egy izgalmas módja az indonéz konyha felfedezésének.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Gudeg (fiatal jackfruit konzerv)
200 g Tempeh
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Darahagyma
2 ek. Pálmaolaj
3 ek. Kecap manis
2 ek. Kókuszvirág cukor
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Fűszerkeverék (indonéz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát, fokhagymát és darahagymát apróra vágd. A tempeh-t szeleteld fel vékony csíkokra.

    A tempeh friss és ropogós textúrája ideálissá teszi a főzéshez, de ha lágyabb ízt szeretnél, a tempeh-t előzőleg egy kicsit párolhatod.

    2

    Melegíts egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és öntsd bele a pálmaolajat. A hagymákat és fokhagymát pirítsd meg 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű ízt adhat az ételnek. Inkább alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd.

    3

    Tedd a tempeh-t a serpenyőbe, és süsd meg, amíg enyhén megpirul. Keverd össze a kecap manis-t, kókuszvirág cukrot, sót és borsot, és öntsd a tempeh-re.

    A kecap manis gazdag édes és sós íze tökéletes a tempeh ízesítésére, de ha nem találsz kecap manis-t, helyettesítheted sötét szójaszósszal és cukorral.

    4

    Add hozzá a gudeg-et (jackfruit-t), és keverd el jól. Öntsd rá a kókusztejet, és hagyd a keveréket főzni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A jackfruit természetes textúrája tökéletesen hasonlít a húsra, és a kókusztej krémessé teszi az ételt.

    5

    Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű. Amikor az étel jól összesült, tálald rizs mellett.

    A megfelelő állag eléréséhez egy kevés vizet is adhatunk, de ügyelj rá, hogy a szósz ne legyen túl híg.