A hagymát, fokhagymát és darahagymát apróra vágd. A tempeh-t szeleteld fel vékony csíkokra.
A tempeh friss és ropogós textúrája ideálissá teszi a főzéshez, de ha lágyabb ízt szeretnél, a tempeh-t előzőleg egy kicsit párolhatod.
Melegíts egy serpenyőt közepes hőmérsékleten, és öntsd bele a pálmaolajat. A hagymákat és fokhagymát pirítsd meg 2-3 percig, amíg üvegesednek.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű ízt adhat az ételnek. Inkább alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd.
Tedd a tempeh-t a serpenyőbe, és süsd meg, amíg enyhén megpirul. Keverd össze a kecap manis-t, kókuszvirág cukrot, sót és borsot, és öntsd a tempeh-re.
A kecap manis gazdag édes és sós íze tökéletes a tempeh ízesítésére, de ha nem találsz kecap manis-t, helyettesítheted sötét szójaszósszal és cukorral.
Add hozzá a gudeg-et (jackfruit-t), és keverd el jól. Öntsd rá a kókusztejet, és hagyd a keveréket főzni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A jackfruit természetes textúrája tökéletesen hasonlít a húsra, és a kókusztej krémessé teszi az ételt.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű. Amikor az étel jól összesült, tálald rizs mellett.
A megfelelő állag eléréséhez egy kevés vizet is adhatunk, de ügyelj rá, hogy a szósz ne legyen túl híg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.