Tempeh satay mogyorószósszal, grillen sült tempeh nyárs mogyorószósszal tálalva

Tempeh satay (tempeh nyárs mogyorószósszal)

A tempeh satay egy hagyományos ázsiai étel, amelyet fűszeres, grillezett tempeh nyársakkal készítenek. Az ételt mogyorószósszal tálalják, ami gazdag, krémes ízét a pörkölt földimogyorónak köszönheti. A tempeh, mint kiváló növényi fehérjeforrás, a vegán konyhában népszerű étel, amely tökéletes alternatívája a hús alapú satay nyársaknak. A mogyorószósszal egyedülállóan finom, gazdag ízt ad, és különleges élményt nyújt a kóstolóknak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Tempeh
100 g Pörkölt földimogyoró
200 ml Kókusztej
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Lime lé
1 tk. Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet Fahéj
1 ek. Tamarind paszta
4 db Fapálcikák (nyársak)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tempeh-t vágjuk fel kisebb darabokra (kb. 2-3 cm-es kockákra), majd egy tálban keverjük össze szójaszósszal, lime levével, friss reszelt gyömbérrel és apróra vágott fokhagymával. Hagyjuk pácolódni 15-20 percig.

    A tempeh jobban átveszi a fűszereket, ha egy kicsit tovább pácoljuk. Ha van időnk, akár 30 percet is pihentethetjük.

    2

    A pörkölt földimogyorót egy konyhai robotgéppel vagy mozsárral daráljuk finomra, majd keverjük össze a kókusztejjel, fahéjjal és tamarind pasztával, hogy sima mogyorószószt kapjunk.

    A mogyorószósz hőmérséklete fontos, ha túl sűrű, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebben öntsük a tempeh-re.

    3

    A tempeh darabokat fapálcikákra húzzuk, ügyelve arra, hogy minden nyársra egyenletesen osszuk el a darabokat.

    A fapálcikákat áztassuk vízben legalább 10 percig, hogy sütés közben ne égjenek meg.

    4

    Egy serpenyőben, vagy grillrácson, közepes hőmérsékleten süssük meg a tempeh nyársakat minden oldalon 3-4 percig, amíg szép aranybarna lesz.

    Ha grillen készítjük, figyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a tempeh, mert akkor keménnyé válhat.

    5

    Tálalás előtt a mogyorószószt melegítsük fel, majd öntsük a kész tempeh nyársakra, és szórjuk meg apróra vágott korianderrel vagy friss zöldségekkel.

    A koriander frissessége és citrusos íze kiemeli a mogyorószósz gazdagságát.