A tempeh-t vágjuk fel kisebb darabokra (kb. 2-3 cm-es kockákra), majd egy tálban keverjük össze szójaszósszal, lime levével, friss reszelt gyömbérrel és apróra vágott fokhagymával. Hagyjuk pácolódni 15-20 percig.
A tempeh jobban átveszi a fűszereket, ha egy kicsit tovább pácoljuk. Ha van időnk, akár 30 percet is pihentethetjük.
A pörkölt földimogyorót egy konyhai robotgéppel vagy mozsárral daráljuk finomra, majd keverjük össze a kókusztejjel, fahéjjal és tamarind pasztával, hogy sima mogyorószószt kapjunk.
A mogyorószósz hőmérséklete fontos, ha túl sűrű, egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy könnyebben öntsük a tempeh-re.
A tempeh darabokat fapálcikákra húzzuk, ügyelve arra, hogy minden nyársra egyenletesen osszuk el a darabokat.
A fapálcikákat áztassuk vízben legalább 10 percig, hogy sütés közben ne égjenek meg.
Egy serpenyőben, vagy grillrácson, közepes hőmérsékleten süssük meg a tempeh nyársakat minden oldalon 3-4 percig, amíg szép aranybarna lesz.
Ha grillen készítjük, figyeljünk arra, hogy ne száradjon ki a tempeh, mert akkor keménnyé válhat.
Tálalás előtt a mogyorószószt melegítsük fel, majd öntsük a kész tempeh nyársakra, és szórjuk meg apróra vágott korianderrel vagy friss zöldségekkel.
A koriander frissessége és citrusos íze kiemeli a mogyorószósz gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.