A túró egy friss, alvadásos eljárással készült tejtermék, amelyet a savanyított tejből való fehérjekicsapással állítanak elő. A keletkezett alvadék leválasztása után visszamaradó, morzsalékos, enyhén savanykás ízű massza a túró. Kiemelkedő fehérjetartalma és alacsony zsírtartalma miatt előszeretettel használják diétás étrendekben, sportolók és egészségtudatos fogyasztók körében is.
A túró rendkívül sokoldalú alapanyag: édesen és sósan is jól hasznosítható, akár főételek, akár desszertek alapjaként. Sütemények töltelékéhez (pl. túrós rétes, túrótorta), tésztákhoz (túrós csusza), krémekhez, salátákhoz és fehérjedús reggelikhez is kiváló választás.
A túró tápláló, mégis könnyed opció a mindennapokra. Akár salátába keverve, akár önállóan, egy kis tejföllel vagy zöldfűszerekkel ízesítve is rendkívül laktató és egészséges fogás készíthető belőle.
A túró egy sokoldalúan felhasználható, tiszta, természetes tejtermék, amelyet minden konyhában érdemes tartani – akár reggelire, akár főételként vagy desszertként is megállja a helyét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.