Thali Manipuri Chakluk változatban, gazdag fűszerekkel tálalva

Thali Manipuri Chakluk változatban

A Thali Manipuri Chakluk a tradicionális indiai Manipuri konyha egyik kiemelkedő ételváltozata. A Manipuri ételek gazdag fűszerekben és friss zöldségekben készülnek, és a chakluk változat a túró és a friss koriander gazdag ízét kínálja. Az étel tálalása egy klasszikus thali étkezést alkot, amely több kis tálból áll, mindegyik más ízvilágot hozva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Túró
1 ek. Koriander
2 db Friss zöld chilipaprika
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
0.5 tk. Bors
1 tk.
1 ek. Friss lime lé
2 ek. Olívaolaj
200 g Friss zöldségek (pl. zöldbab, padlizsán)
1 db Hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsük le, és főzzük meg sós vízben. Amíg fő, készítsük elő a zöldségeket.

    A rizst érdemes keverni főzés közben, hogy ne ragadjon le az edény aljára.

    2

    A zöldségeket vágjuk kis darabokra. A zöld chilipaprikát és a fokhagymát apróra vágjuk, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    Ha nem szeretjük a túl erős ételt, akkor csökkenthetjük a chili mennyiségét.

    3

    Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a zöld chilipaprikát. Pároljuk 3-5 percig.

    Ne hagyjuk a fokhagymát megégni, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    4

    Ezután adjuk hozzá a friss zöldségeket és a köményt. Keverjük össze, majd főzzük 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A kömény a fűszeres ízének köszönhetően különlegesebbé teszi az ételt.

    5

    A túrót pürésítsük, és keverjük össze a lime levével és a borssal. A pürésített túrót adjuk hozzá a főtt zöldségekhez.

    A túró krémessé és gazdaggá teszi az ételt. Ha nem szereted a túrót, joghurtot is használhatsz helyette.

    6

    A kész ételt tálaljuk a főtt rizs mellett, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet és extra ízt ad a kész ételhez.