A rizst alaposan öblítsük le, és főzzük meg sós vízben. Amíg fő, készítsük elő a zöldségeket.
A rizst érdemes keverni főzés közben, hogy ne ragadjon le az edény aljára.
A zöldségeket vágjuk kis darabokra. A zöld chilipaprikát és a fokhagymát apróra vágjuk, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Ha nem szeretjük a túl erős ételt, akkor csökkenthetjük a chili mennyiségét.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a zöld chilipaprikát. Pároljuk 3-5 percig.
Ne hagyjuk a fokhagymát megégni, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Ezután adjuk hozzá a friss zöldségeket és a köményt. Keverjük össze, majd főzzük 10 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kömény a fűszeres ízének köszönhetően különlegesebbé teszi az ételt.
A túrót pürésítsük, és keverjük össze a lime levével és a borssal. A pürésített túrót adjuk hozzá a főtt zöldségekhez.
A túró krémessé és gazdaggá teszi az ételt. Ha nem szereted a túrót, joghurtot is használhatsz helyette.
A kész ételt tálaljuk a főtt rizs mellett, friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet és extra ízt ad a kész ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.