A nyers túrót tedd egy nagy tálba. Ha túl nedves, nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, hogy a textúrája ne legyen túl vizes.
A túró állaga fontos, ne legyen túl vizes, mert így nehezen formálható.
A rizslisztet és a cukrot keverd össze egy másik tálban. Ehhez adj hozzá egy csipet fahéjat, hogy még különlegesebb ízt kapjon.
A fahéj a kanchagolla édességét még kellemesebbé teszi, de ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a túró ízét.
A tejet és vizet melegítsd fel, és keverd hozzá a rizslisztes keverékhez, hogy sűrűbb tésztát kapj.
A tej hőmérséklete ne legyen forró, inkább langyos, hogy ne főzze meg a túrót a keveréskor.
A túrós keveréket tedd a rizslisztes tésztába, és gyúrd össze, hogy sima, homogén masszát kapj.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis rizslisztet, hogy könnyen formázható legyen.
A masszából formálj kis golyókat, majd azokat forró ghee-ben (túróvaj) aranybarnára süsd meg.
A ghee adja a kanchagollának az ínycsiklandó, gazdag ízt, ne spórolj vele!
Miután a golyók megsültek, szedd ki őket a serpenyőből, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálald melegen.
A kanchagolla a legfinomabb, ha frissen, melegen fogyasztod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.