Kanchagolla golyók aranybarna színűek, frissen sült túróval, fahéjas ízesítéssel, egy tányéron tálalva

Kanchagolla (nyers túróval)

A Kanchagolla egy indiai eredetű édesség, amelynek alapja a friss túró és rizsliszt. Ez a finom falat könnyedén elkészíthető, és gazdag ízvilágot kínál a tejtermékek és a fahéj kombinációjával. Az édesség hagyományosan meleg, sült formában kerül tálalásra, és különleges, puha állagú golyókat alkot. A kanchagolla nemcsak a hagyományos indiai étkezéseken, hanem egy ünnepi desszertként is kiváló választás, amely mindenkit elbűvöl gazdag ízével és egyszerű elkészítésével.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Nyers túró
100 g Cukor
200 g Rizsliszt
150 ml Tej
2 ek. Ghee (túróvaj)
1 tk. Fahéj
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A nyers túrót tedd egy nagy tálba. Ha túl nedves, nyomkodd ki belőle a felesleges vizet, hogy a textúrája ne legyen túl vizes.

    A túró állaga fontos, ne legyen túl vizes, mert így nehezen formálható.

    2

    A rizslisztet és a cukrot keverd össze egy másik tálban. Ehhez adj hozzá egy csipet fahéjat, hogy még különlegesebb ízt kapjon.

    A fahéj a kanchagolla édességét még kellemesebbé teszi, de ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a túró ízét.

    3

    A tejet és vizet melegítsd fel, és keverd hozzá a rizslisztes keverékhez, hogy sűrűbb tésztát kapj.

    A tej hőmérséklete ne legyen forró, inkább langyos, hogy ne főzze meg a túrót a keveréskor.

    4

    A túrós keveréket tedd a rizslisztes tésztába, és gyúrd össze, hogy sima, homogén masszát kapj.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis rizslisztet, hogy könnyen formázható legyen.

    5

    A masszából formálj kis golyókat, majd azokat forró ghee-ben (túróvaj) aranybarnára süsd meg.

    A ghee adja a kanchagollának az ínycsiklandó, gazdag ízt, ne spórolj vele!

    6

    Miután a golyók megsültek, szedd ki őket a serpenyőből, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálald melegen.

    A kanchagolla a legfinomabb, ha frissen, melegen fogyasztod.