A vanília az egyik legértékesebb és legismertebb természetes fűszer a világon. A vaníliarúd a Vanilla planifolia orchideafaj termése, amelyet fermentálás és szárítás után illatos fűszerként használnak fel. Az érett rudak belsejében található apró, ragacsos magok adják a jellegzetes édes, meleg és virágos aromát.
Valódi vaníliát leginkább desszertek, sütemények, pudingok, fagylaltok ízesítésére használják. Emellett italok, teák, szirupok és likőrök fontos összetevője is lehet. A vaníliarúd belseje kaparható ki, de gyakran egészben is főzik, majd eltávolítják a készítés végén.
A természetes vanília antioxidáns, nyugtató és emésztést segítő hatásokkal rendelkezik. A benne található fő hatóanyag, az vanillin:
A valódi vanília egy luxus, de meghatározó aromájú természetes alapanyag, amely nemcsak az ízlelőbimbókat, de az egész érzékelést gazdagítja. Ha valódi ízélményre vágysz, ne érj be kevesebbel!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.