A tapioca gyöngyöket alaposan öblítsd le, és tedd egy tálba. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és hagyd ázni 20-30 percig.
A tapioca gyöngyök áztatása segít, hogy gyorsabban megpuhuljanak főzés közben.
A tejet öntsd egy nagyobb lábasba, és add hozzá a cukrot, vaníliát és egy csipet sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor elolvad.
Figyelj rá, hogy a tej ne forrjon fel túl gyorsan, mert könnyen kifuthat a lábasból.
Miután a tej felmelegedett, add hozzá az áztatott tapiocát, és folyamatosan kevergetve főzd 10-15 percig, amíg a gyöngyök meg nem puhulnak és átlátszóvá nem válnak.
Ne hagyd abba a keverést, mert a tapioca könnyen leéghet a lábas alján.
Miután a tapioca gyöngyök megpuhultak, add hozzá a kávét, és alaposan keverd el. Főzd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kávé intenzív aromát ad a pudingnak, így válassz egy erősebb kávét, hogy igazán karakteres legyen.
A kész pudingot vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálald poharakban, és hűtsd le a hűtőben 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.