Tapioca puding kávéval, tálalva egy pohárban, tetején egy kis kávé és karamell réteg

Tapioca puding kávéval

A tapioca puding kávéval egy különleges desszert, amely a perui, brazil és más dél-amerikai országok hagyományaiból származik. A tapioca gyöngyöket a helyiek évezredek óta használják különböző desszertekhez, és számos módon készítik el. Az eredeti recepthez friss gyümölcsöt is szoktak hozzáadni, de a kávé egy modern csavart ad az ételnek, amely igazi ínycsiklandó desszertté varázsolja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Tapioca gyöngy
500 ml Tej
1 ek. Kávé
50 g Cukor
1 ek. Vanília kivonat
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapioca gyöngyöket alaposan öblítsd le, és tedd egy tálba. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és hagyd ázni 20-30 percig.

    A tapioca gyöngyök áztatása segít, hogy gyorsabban megpuhuljanak főzés közben.

    2

    A tejet öntsd egy nagyobb lábasba, és add hozzá a cukrot, vaníliát és egy csipet sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor elolvad.

    Figyelj rá, hogy a tej ne forrjon fel túl gyorsan, mert könnyen kifuthat a lábasból.

    3

    Miután a tej felmelegedett, add hozzá az áztatott tapiocát, és folyamatosan kevergetve főzd 10-15 percig, amíg a gyöngyök meg nem puhulnak és átlátszóvá nem válnak.

    Ne hagyd abba a keverést, mert a tapioca könnyen leéghet a lábas alján.

    4

    Miután a tapioca gyöngyök megpuhultak, add hozzá a kávét, és alaposan keverd el. Főzd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kávé intenzív aromát ad a pudingnak, így válassz egy erősebb kávét, hogy igazán karakteres legyen.

    5

    A kész pudingot vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálald poharakban, és hűtsd le a hűtőben 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek.