A xantán gumi egy természetes eredetű sűrítő- és stabilizáló anyag, amelyet a Xanthomonas campestris baktérium fermentációjával állítanak elő cukortartalmú közegből. Finom, világos por formájában kerül forgalomba, és kis mennyiségben is rendkívül hatékony állományjavító és sűrítő.
A xantán gumi kiváló viszkozitásnövelő és stabilizátor, amely meggátolja az élelmiszerek szétválását, ülepedését, és javítja azok állagát. Mivel vízben könnyen oldódik, hidegen is alkalmazható, ellentétben sok más sűrítőanyaggal.
Adagolása: 0,1–0,5% az összetevők tömegéhez képest. Már kis mennyiség is elegendő a kívánt hatás eléréséhez.
A xantán gumi oldható rost, ami segítheti az emésztést és a bélműködést. Alacsony kalóriatartalmú, nem emésztődik meg, ezért rostként viselkedik. Gluténmentes, vegán és allergénmentes, így szinte bármilyen diétába beilleszthető.
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolva a xantán gumi hosszú ideig eltartható. Nedvességtől óvni kell, mert az csomósodást okozhat.
A xantán gumi egy modern, biztonságos és rendkívül hatékony sűrítőanyag, amelyet a tudatos ételkészítés és ipari feldolgozás egyaránt előszeretettel alkalmaz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.