Kezdd a tészta előkészítésével. A gluténmentes lisztet, xantán gumót és sót keverd össze egy tálban. Add hozzá a hideg vajat, és ujjbegyeddel dolgozd össze, amíg morzsás állagot nem kapsz.
A hideg vaj és a liszt gyors összedolgozása biztosítja, hogy a tészta omlós maradjon.
Egy másik tálban verd fel a tojást, és adj hozzá tejet, majd keverd hozzá a cukrot. Add hozzá a tojásos keveréket a lisztes-vajas keverékhez, és gyúrd össze, amíg egy sima tészta nem lesz.
Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés extra tejet, de ne hagyd, hogy túl lágy legyen!
Formázz cipót a tésztából, csomagold be fóliába, és tedd hűtőbe 30 percig, hogy pihenjen.
A pihentetés segít abban, hogy könnyebben nyújthasd a tésztát, és a végén szebb, egyenletesebb tésztát kapj.
Készítsd el a tölteléket: egy tálban keverd össze a mazsolát, citromhéjat, fahéjat és a barna cukrot.
A mazsolát előzőleg áztathatod vízben, hogy puhább legyen, és jobban felvegye a fűszerek ízét.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagra egy lisztezett felületen, majd szaggass köröket. A körök közepébe halmozd a tölteléket.
A tészta ne ragadjon a pulthoz, ezért folyamatosan lisztezd meg a felületet és a nyújtófát is.
A tészta széleit hajtsd össze, és formázz kis csomagokat, ügyelve arra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
Ha a tészta széle nehezen tapad, egy kis víz segíthet összetapasztani.
Helyezd a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a tetejüket felvert tojással, és szórj rá egy kevés barna cukrot.
A tojás kenése segít a tésztán egy szép, aranybarna fényt adni.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.
Ne süsd túl, hogy a tészta belül még puha és omlós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.