Séf különleges pitája marhahússal, camembert sajttal és rukkolával

A Séf Különleges Pitája

A Séf Különleges Pitája egy igazi gourmet fogás, amely prémium hozzávalókból készül. A tökéletesen sült marhahús, a füstölt kacsa és a camembert sajt gazdag, krémes ízt ad ennek az elegáns szendvicsnek. Az aszalt paradicsom és a balzsamecet extra mélységet kölcsönöz az ízvilágnak, míg a rukkola frissességet hoz az ételbe. Ha egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, ezt a pitát feltétlenül próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pita kenyér
200 g Marhahús (szeletelt vagy darált)
100 g Füstölt kacsa vagy sonka
100 g Camembert sajt
1 csokor Rukkola
50 g Aszalt paradicsom
30 ml Olívaolaj
20 ml Balzsamecet
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss kakukkfű

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a szeletelt marhahúst közepes lángon 6-8 perc alatt, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve.

    A húst érdemes sütés előtt szobahőmérsékleten tartani, hogy egyenletesebben süljön meg. Ne tedd túl a serpenyőt, mert a hús inkább párolódni fog, mint sülni.

    2

    Közben vágd apró szeletekre az aszalt paradicsomot és a camembert sajtot.

    Az aszalt paradicsomot érdemes olajban tárolni, így puhább marad és könnyebb szeletelni.

    3

    A megsült marhahúst vedd le a tűzről, és egy másik serpenyőben pirítsd meg a füstölt kacsát vagy sonkát pár perc alatt.

    A füstölt kacsát vagy sonkát nem kell sokáig sütni, csak éppen pirítsd meg, hogy ropogósabb legyen.

    4

    Melegítsd elő a pita kenyereket egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogósak legyenek.

    A pita kenyereket ne melegítsd túl, mert kiszáradhatnak. Ha sütőben melegíted, tekerd be őket alufóliába, hogy puhák maradjanak.

    5

    A piták belsejébe helyezd a marhahúst, a pirított kacsát vagy sonkát, majd szórd meg rukkola levelekkel és az aszalt paradicsommal.

    A rukkola leveleket tálalás előtt mosd meg és szárítsd meg.

    6

    Helyezd a camembert szeleteket a tetejére, és locsold meg balzsamecettel az extra ízélményért.

    A balzsamecet helyett használhatsz balzsamkrémet is, ami édesebb és sűrűbb.

    7

    Szórd meg friss kakukkfűvel, hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald.

    A kakukkfüvet tálalás előtt vágd apróra, hogy jobban kiéreződjön az íze.