Frissen készült Aama Vada, ropogós és fűszeres lencse golyókkal

Aama Vada

Az Aama Vada a dél-indiai konyha egyik alapvető ételének számít, és a vada, egy ropogós lencse golyó, amelyet különféle fűszerekkel ízesítenek. Az étel a reggeli étkezések egyik közkedvelt választása, és gyakran chutney-val vagy sambhar szószokkal tálalják. Az aama vada gazdag ízvilága és könnyen elkészíthetősége miatt nagyon népszerű étel Indiában. Az étel különleges a fűszeres burgonya töltelékkel, amely tökéletesen kombinálódik a ropogós külső réteggel.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Törött lencse (urad dal)
50 g Rice flour (rizsliszt)
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 cs. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Garam masala
1 tk.
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A törött lencsét áztasd be vízben 4-6 órára, majd öblítsd le és szűrd le.

    Ha gyorsabban szeretnéd, forró vízben is áztathatod 1-2 óráig.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    A megpirított hagymát és fűszereket add hozzá a megáztatott lencséhez. Formázz kis golyókat a tésztából, és süsd őket aranybarnára forró olajban.

    Ha túl lágy a tészta, adj hozzá egy kis rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    4

    Süsd a vada-kat forró olajban 3-4 percig, amíg ropogósak nem lesznek.

    Ne süsd túl, hogy a belseje puha maradjon!

    5

    Miután elkészültek, szedd ki az Aama Vada-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.

    A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t.