A törött lencsét áztasd be vízben 4-6 órára, majd öblítsd le és szűrd le.
Ha gyorsabban szeretnéd, forró vízben is áztathatod 1-2 óráig.
A hagymát, fokhagymát és zöld chilit apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
A megpirított hagymát és fűszereket add hozzá a megáztatott lencséhez. Formázz kis golyókat a tésztából, és süsd őket aranybarnára forró olajban.
Ha túl lágy a tészta, adj hozzá egy kis rizslisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
Süsd a vada-kat forró olajban 3-4 percig, amíg ropogósak nem lesznek.
Ne süsd túl, hogy a belseje puha maradjon!
Miután elkészültek, szedd ki az Aama Vada-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.
A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.