A fehérbabot áztasd vízben 4-6 órán át, majd szűrd le.
Minél tovább áztatod a babot, annál könnyebb lesz összedolgozni.
A babot tedd egy nagy tálba, és nyomd össze egy krumplinyomóval vagy villával.
Ha egy pici víz is marad a babon, könnyebben pürésíthető lesz.
Add hozzá a fokhagymát, chili paprikát, lime levét és egy csipet sót, majd keverd jól össze.
A fokhagyma és a chili különleges ízt ad a fasírtnak, ha szereted a csípősebb ízeket, adj hozzá még chilit.
Formálj a keverékből kis golyókat, majd forgasd meg őket panko morzsában.
A panko morzsa segít abban, hogy ropogósra süljenek.
Forró olajban süsd a golyókat 4-5 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A megfelelő olajhőmérséklet elérése érdekében tesztelj egy morzsát a forró olajban – ha az azonnal megpirul, akkor készen áll a sütés.
A földimogyorót pörkold meg egy száraz serpenyőben, majd darálj finom porrá.
A pörkölés fokozza a földimogyoró ízét, amit a szósszal jól kiemelhetsz.
A pörkölt földimogyorót keverd össze tamarind pasztával, és egy kis vízzel, hogy sima szószt kapj.
Tamarind pasztát lehet helyettesíteni citromlével is, ha nem találsz boltokban.
Tálald a friss acorajé golyókat a földimogyorós szósszal.
A földimogyoró szósszal minden falat még ínycsiklandóbb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.